Saturday, 19 August 2017

Everything Gonna be OKAY

luahan hati tini at 3:25 pm
Reactions: 

Nice to know you . You're my favourite person and i like you . Oh no , actually it just a joke . Don't take it serious okay . Arhh what going on right now and what should i do ?? Please , i hate this feeling so much . As you know i like being around you , you always made my day and i'm glade cause i know you very well . But , i think i'm going crazy right now because i don't know what i going to write for today's entry .

Ohh don't worry and take it easy . Just go on with your life and apa mimpi tetiba nak ber-english bagai ni . Haha nervous sangat sebab hari dah semakin suntuk untuk buat persediaan nak masuk Uni . Arhh seriously malas sangat sebab cuti terlalu lama and nak mula belajaq balik amatlah sukar sebab fizikal dan mental harus kuat . Mana tak nya cuti asyik makan tidur watching movie and something yang lazy la . Baca buku tu ada jugak tapi buku fiction la . Haha novel cinta di alam fantasi yang mana hero and heroin mesti cantik , kaya , kawin paksa , and sangat2 jauh dari alam realiti dan semestinya lelaki macam hero dalam novel tu sukar untuk dijumpai or mungkin 1 dalam 1000 lelaki . ARGHH whatever la sebab semua tu bukan masanya lagi untuk bercinta or berperasaan suka dekat mana2 lelaki sebelum sampai seru or jodohku kelak . Hahaha leteranku amat tak syok didengari oleh sesiapa pon . Sorry sebab English yang salah or tak sedap sebutannya dan mungkin salah ejaan or apa2 ja la .

Universiti Utara Malaysia telah menawarkan saya untuk menyambung pengajian dalam bidang Sarjana Muda Kewangan dan Perbankan Islam selama 4 tahun . Alhamdulillah sebab dapat masuk Uni. Walaupun pada mula perasaan tak berapa nak syok dengan apa yang dapat tapi as we know aturan Allah itu lebih baik untuk setiap umatNya . "kenapa dapat U ni ? kenapa kos ni ? kenapa ? kenapa ? and kenapa ? so many Why ?? and the answer surely at the end of the day , saya bahkan semua orang yang asyik mempersoalkan sesuatu benda akan tahu jawapannya kerana Allah dan aturkan semua yang terbaik untuk umatnya . Thank you Allah .  More or less than 2 weeks i'm gonna enter to a new life at new place and will know new person with many attitude for sure . I just hope i dapat kekuatan untuk teruskan perjuangan sebab walau dimana pon kita berada perjuangan tu tak pernah tamat kerana jika tiada permulaan dimana pengakhirannya ? Think it :)

Actually , first paragraph langsung takdak kene mengena dengan apa yang diceritakan ini . Just luahan perasaan daripada manusia yang tengah serabut pikiaq pasai nak masuk universiti and sure UUM walaupon dekat i'm gonna homesick . Okay no need to worry and serabut sangat sebab yakin dengan bantuanNya all things will be easier and inshaallah bole dilalui dengan keizinan dan keredhaanNya . Amin .

0 pujian buat saya:

Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos