Saturday, 21 January 2017

Hijrah

luahan hati tini at 10:36 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum..

Buang la perasaan tu . Perasaan yang kau sendiri tak fhm erti sebenar adakah perasaan itu betol atau tidak . It hard to get rid all that feeling . I try and why i like him ? I don't know why i choose him as someone to be my special person . Seriusly i don't know how to forget or ignore that feeling . It hurt me . Aku pohon ya allah tolong jngan hadirkan perasaan suka itu terhadap mana2 lelaki buat masa ini . Ak merayu padamu ya allah . Ak xmahu sukakan mana2 lelaki yg belum sah menjadi suamiku .

Jngan hadirkan perasaan itu ketika mna umurku masih di usia remaja
Jngan lekakan ak dengan perasaan yg belum tahu kepastiannya
Peringatlah aku akan maruah yg ak perlu jaga sebagai perempuan
Peringatlah ak andai ak lupa tujuan sebenarku hidup
Teguhkan iman di dlm diriku agar tidak goyah dengan nafsu
Kuatkan hati ini menghadapi setiap ujianmu
Sesungguhnya hijrah yg ak inginkan maka kuatkan hati ini , teguhkan iman ini agar ak benar2 istiqomah dengan perubahan ini.

Monday, 2 January 2017

2017

luahan hati tini at 8:16 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum ..
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas di dunia ni . Sedar tak sedar dah 19 tahun . Haishh zaman remaja bakal nk berakhir dh . Tahun baru azam pon baru . Tp ak ada ka azam baru untuk 2017 ni ? Haha berapa tahun dh asyik dok berazam last2 melayang di bawa angin ja azam tu . Hehe . Syukur alhamdulillah bole teruskan perjuangan di matrik perlis untuk sem 2 . Syukur result yang dpt untuk sem 1 berkat doa mak ayah , usaha sendiqi dan sesungguhnya dengan izin Allah . Terima kasih . Jadi dah diberi peluang untuk teruskan perjuangan kt matrik kenalah belajar betoi2 . Jangan asyik sngat nk melayan perasaan minat org tu, crush org tu . Buang tu jauh2 dlu . Ceyy ckp mmg senang tp maaf saya xdpt elak perasaan tu . Huhu tp saya mampu kawal lg laa setakat lani . Hehehe . Orite doakan yang baik2 aje . Haha semoga dipermudahkan urusan sepanjang tahun ini . Xlama dh insyaallah ada rezeki dpt sampai ke menara gading . Hehe amin...

Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos