Saturday, 16 April 2016

KeredhaanNya

luahan hati tini at 12:08 am
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum..

Akhirnya ak dh tau keputusannya . Ak xdpt masok matrik . Sedih sngat sedih sebab letak harapan yg tinggi untk sambung akaun kt matrik . Rasa semangat nak belajaq hilang sngat . Cmna ak nk teroihkn bidang yg ak minat satu2nya bidang yg ak sngat2 minat knpa ak xboleh ? Knapa ? Mula nk melawan takdir mula xnak terima kenyataan mula lah nk persoalan kn ketentuan Allah . Manusia xpernah lari drp perasaan xpuas hati . Itu lumrah kejadian manusia . Klau dak xada laa kes 1MDB setiap hari dlm berita . Klau tak xada laa kes Tun.M dngan Najib anak Razak . Itu smua dunia politik dan xdk kena mengena dngan ak . Hahaa dh lari tajuk agaknya .

Okay lpas ak dpt tau xdpt matrik dan rasa sngat2 hmpa . Apa yg ak nak ak xdpt . Meletakkan harapan pda sesuatu yg xpasti tuu sakit sangat bila dpt tahu yg harapan tuu xterjadi dan sebaliknya yg kita xharapkn yg akn dpt . Lpas tuu check untk ting.6 . Dan keputusannya ak dapat sambung ting.6 dkt semjey dngan jurusan sains . Sesuatu yg ak langsung xnak sbb ak xnk study dkt skolah dh . Ak sombong ak pandang rendah dkt fom 6 seolah olah masok fom6 nii xbest sbb still dkt skolah . Last2 bnda yg mmg ak xnak laa ak dpt . See ?? Allah dah tunjuk dan allah dan buktikan sesuatu . "Kamu sukakan sesuatu padahal ia buruk bgmu, kamu membenci sesuatu padahal ia baik bagimu" . Dngan kata2 tu Allah dh buktikan pada ak yg bnda yg ak bnci laa yg ak dpt . Tu laa sombong sngat xnk masok pra u nk pergi mengaji tmpat len xnak dh tmpat tuu last2 fham ja laa itu yg allah dh ttpkn allah dh atoq . Allah lebih tahu nasib seseorg hmbanya . Allah dh atoqkn yg terbaik .

Lpas dpt nasihat mak ayah , cikgu ak mula sedaq yg itu rezeki allah dan ak kena bersyukur . Allah xbgi apa yg ak mnx mungkin ada sbbnya dan allah bg apa yg ak xminta semestinya itu yg terbaik . Ak perlu bngun dri tidoq . Bangun dri angan2 .ak kena sedaq realiti kehidupan Allah is the best planner . Dan alhamdulillah ak dah redha dngan rezeki nii . Syukur sbb ak ditawarkan untk ke ting.6 sngat2 bersyukur dpt sambung belajaq . Terima kasih Allah . Ini baru permulaan untk ak teruskn perjuangan .

Tuesday, 12 April 2016

Lalala

luahan hati tini at 1:51 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum

"Silap ak juga kerna jatuh cinta
Insan sepertimu seanggun bidadari
Seharusnya ak cerminkn diriku
Sebelum tirai kamar ak buka untuk mengintaimu..." cewwahh hahaha klau org dngaq suara aku ni mst akan jatuh . Haaa ? Jatuh ? Jatuh cinta ka ? Dak aih jatuh terduduk sbb sora ak yg xsedap nii hahaha . Okay khamis nii dh bole semak samada dpat ka tdk masok matrikulasi . Hmm dngan penuh pengharapan agar Allah bg ak peluang untk smbung pelajaran ak kt matrikulasi . Rasa takot nii nak semak awt terasa mcm xdpat ? Hmm xtau laaa takot nii hmm . Okaylah nk p mkn tngah hari ni . Hehehe baii

Kekuatan

luahan hati tini at 1:07 am
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum

Haishh xleh move on lg laa dngan lagu kalah dlm menang nii . Tiap hari dok melalak nyanyi lagu tuu hahah . Xsopan plk bila kta melalak salah tuu menghayati setiap patah kata dlm lirik lagu tuu . Walaupon lagu tuu agak rncak tp best mkna yg sngat mendalam . Hmm act mata masih xmampu untk dilelapkan entah laa kenapa sukar sngat nk tdoq . Hahahaha

So ... time nii la nak lpaskn mood dkt blog heheh . Sometime rasa mcm nk alone jaa . Takot untk berkawan sbb ssh nk percaya kwn skarang ni . Try to find bestfriend but setakat laa belum jumpa lg laa . Biaq org nak kta "eh ag xkluaq ka dngan kwn2? , hmm awt dok sorang2 ni ? Hmm ag mmg xberkwan dngan org ? org xsuka berkwan dngan ag ka ? " hnya satu jawapan untk semua tuu . The answer is "kwn2 dh lupakan ak" . Hahahaha cewwah ak tipu jaa laaa xdk aih org mai tnya ak cmtuu . Org nk dkat ngan ak pon xmau sbb muka ak pda mulanya dikatakn seorang yg sombong tp bila dh kenal okay jerrr . Hehe xkenal maka xcinta kan ? Hahaha berani mai tnya ak bg pelempang skali awt ingt ak lekeh sngat xdk kwn . Heheh dak2 gurau jaa . Hmm ak bnyak kwn tp xtau laa ak diingati atau tak . Time skolah bkn men lg " weh mst rindukn smua ni lepas ni, jngan lupa contact tau nnt , hmm mst dh jarang bole jumpakn lpas ni , weh harap nnt dpt msok u skali " erghhh sngat2 menyampah dngan smua tuu buktinya sekarang xcontact tara mana pon . Hahaha okay laa dh masing2 pakat bawak haluan masing2 xkn ingt dh kata2 time skolah nuhh . xpa okay jaa xsedih pon xterasa pon bkn xpernah lalui smua tuu hati nii dh kental tauu . Ak dh penat sedih sbb laki dh penat sedih psai kwn2 so ak sedih tngok diri ak sendiri . Ak kena wake up and kena kuat mcm dlu . Jngan habiskn air mata untk sesuatu yg langsung xpenting . Jngan seksa diri sendiri . Hahaahahaha org xcari tu mknanya org xingt tak pon xperlukan ak wktu tuu . So org xnk ak lg tak ingin .. hehehe okay baii 👋

Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos