Friday, 22 January 2016

"Gurauan"

luahan hati tini at 7:19 am
Reactions: 

Assalamualaikum..

Ak sudah kembali semula ke rumah ku setelah seminggu ak berada di kampung tok ak . Waa seriusly seminggu kt sana ak tak sia2kan . Hmm p jalan2 ngan sepupu and mak saudara kesayangan , kuala perlis, makan steamboat , buat coconut shake , layan running man dngan sepupu , hmm p kebun tok tngok tok toreh getah . Haa cewwah buat mcm ak ni org bandaq sangat . Btw selama ni xpernah p pon tngok tok toreh getah . Yang paling lawaknya buat senaman ngan sepupu . Hmm gelak ja lebih . Merapu banyak senaman zumba la sngat . Hahaha . Tapi mmg best laa . Suasana kampung tuu sunyi ja pagi2 . Tak mcm rumah ak nma ja kampung tp tepi jalan raya . HAha setiap msa dngaq bunyi moto keta . Tp semua tu dah biasa .

Ok dah hbis cerita pasai cuti ak kt kampung . Now ak nk ceta pasai gurauan plk . Hahaa . Yaa semua manusia layak bergurau .. tapi hati2 dngan setiap gurauan tu . Dngan kata senang buat lawak laa kan . Haa kadang2 kita xsedaq yg lawak yg kita buat tu bole buat org len terasa . Ok mai cik nk bagi contoh , contohnya ok ak gemok , besaq , xelok smua org tu nmpk kt mata dya . Dari ak kecik yg dya tau apa yg dya kta hanya gurauan untk ak . Bila sesuatu yg betoi dan sangat2 lah kenyataan , for me it is not a joke . Dya seperti nk mengejek . Yaa ak terima hakikat tuu ak mmg gemok and when he sad that " haa , ag tak control laa mkn cuti ni ag tau ark koi besaq dh tu ag " .. pulamak itu bukan guarauan laa pakcik oiii . Ok u as an old man try to said like that to me and your daughter tweet that it just a joke . Ohhh for me no . I don't like it . Never like the joke like that . Gurauan apa yg dya cuba buat di depan ramai org and semua mata tertumpu kt ak wktu tuu . Ak xfham apa yg berguraunya ?? Ak sikit pon tak terhibur dngan gurauan tu laa .

Tolong !! Ak minx dari kecik asyik kta benda yg sama . Ok ak tak kta , ak tak lawan , sbb ak tau dya org tua yg cuba nk buat lawak serupa apa ntah ngan ak . So ak dh xlarat nk menghadap lawak dya yg belum tentu buat ak terhibur . Please klau nk melawak pon jngan kaitkn dngan bentuk badan org , image seseorang tuu , klau statement yg dikeluarkn tuu sebagai satu ayat untk gurauan and ia adalah benar dan maybe org tu akn terasa walaupon smua org anggap tu gurauan . Bagi org gemok mcm ak nii yes ak sedaq ak mmg gemok tak perlu nk tweet bg satu dunia tau kta ak gemok sbb ak sedaq diri ak sapa dan ak mcm mna . Tapi tolong ak mnx jngan bergurau pasai saiz badan ak dpan org ramai mcm tuu . Seriusly ak terasa laa sbb benda tu mmg betoi . Ak gemok langsung xdk bentuk badan yg cantik mcm anak dya . Wah .. kata kat org no satu seolah olah allah cipta dya sorang paling perfect kat dunia nii . Kalau ak nk tweet pasai dya dalam sehari pon tak habis so xnak laaa bazirkan masa ak dngan semua tu sbb ak ada kawan untk borak ramai kwn2 ak untk ak bersuka ria ramai ada wktu ak ssh senang . Ak bahagia sepanjang berkwan dngan kwn2 yg jujur . Alhamdulillah walaupon saiz badan yg gemok , yg besaq nii mampu mempunyai ramai kawan yg memahami . Tak nak kata bnyak2 kt dya tu sbb lagi ak kta serupa la cm mna dya kta kt org lain . Dya cuba untk bagi cermin kt org lain tetapi dya takot untk melihat dirinya sendiri dlam cermin sbb dya dngan org tuu sama ja . Ok kisah dari budak gemok .. terima kasih !

0 pujian buat saya:

Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos