Sunday, 27 December 2015

Kenyataan

luahan hati tini at 11:01 am
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum ..
Haa entry kali ni tntang kenyataan yg mmg benar dan sudah terang lagi bersuluh bila tngok dpn cermin . Tini is a fat girl . Itu lah kenyataannya . I hate myself when i looked in front of the mirror . Buat xtau ja laa broken english ak tu yg penting ak meluat bila ada depan cermin . Arhhh ak sngat2 gemok . Ni baru sebulan ada lagi 2 bulan lebih untk dok kt umh . Benci dngan saiz badan yg sekarang . Tapi adakah seseorg tu dikategori kn gemok kerana bntuk badan atau berat badan ? Hmm manusia ni kadang2 menilai dri rupa paras . Bila rupa paras tu lawa hmm lawa semuanya . Tp bila muka xsegak ,hitam mulala nmpk tudiaa dya ni gemok laa pastu xsegak plk tu xpndai nk bergaya . Still dngan old fasion . Arhhh xthu nk ckp apa . But i try to change tp hmmm mak masak sedap sngt . Arhh xleh kawal btoi nafsu nk makan tuu .

Mcm2 cara untk kurus tp u have to try it tini . Jngan asyik merungut jaa . Setiap masalah tu ada jalan penyelesaian dya . Xkn sbb ag gemok ag dh nk putus asa dlm hidup ag . Ag kena bangkit . Walaupon saiz badan ag tu buat ag xyakin untk lakukan sesuatu . Kegemokan bukan satu penghalang untk berjaya . Yg penting rajin berusaha . Mcm tu jugk klau nk kurus kena buat exercise slalu kawal nafsu yg nk mkn bnyak tuu . Insyaallah boleh aih . Cewwah ak tngah bagi kekuatan kt diri ak ni .

Ak ngaku kakak ak kurus pada ak . Cntik pulak tuu hehe untung laa dpt kak mcm tu . Hmm ada pernah pergi mna ntah ak xingat tp ada makcik ni tnya ni yg mna kak mna adik nii . And of cause la ak adik . Pastu makcik tu kata laa adik besaq pada kak ni . Hmm biasa la mulut makcik2 ni . Haha ak xmrah sbb bnda tu mmg btoi btw ak agak sentap la hahha . Don't worry xdak niat ak nk kutuk or dendam kt makcik tu . Tapi ada sorang lagi ni tnya ak direct terus haa ambik kau tini .. dya tnya ag ni koi kecik ka koi besaq .. yaa ak akui mulut makcik2 ni mmg cmtu xdk nk berlapik dh  . HAhaha kta lah nk kta ak besaq ka gemok ka mcm apa pon yg pnting jngan buat fitnah bukan2 sudah . Sori kt makcik2 yg ada kaitan tuu ak bukan marh cuma saja nk lpaskn rsa xpuas hati kt diri sndiri ni . Hahah . Btw doakn ak supaya boleh kurus . Ak nak sngat .

Wednesday, 16 December 2015

Miss u all

luahan hati tini at 12:44 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya

Asslamualaikum ..
Yaaaayyayayayayaya tini skarang dah melalui fasa kebosanan yg teramat sangat tak tau nak cakap yg pasti bosan sampai planet pluto haaa . Btw ak amat merindui teman2 ku .. rindu nya nk merapu ngan depa .. nak gelak kuat2 like nothing happen arrrr mmg gila bila dngan depa . Yaa pengalamn yg sngat2 xdpt dilupakn adalah wktu usia remaja iaitu wktu zaman skolah menengah ..

Hmm mungkin wktu nk dpt result baru bole jumpa depa smua .. hahahaa lama tu harap2 nnt depa nk kumpul rmai2 ngan sembang merapu tnpa hiraukn org sekeliling . Rindunya nk tngok nasymir setiap mlm kt ujong block . Hahaha lepak setiap kali hujung minggu . Sembang yg pasti akn tdoq lewat arr . Tak sedaq diri lg wktu tu dh nk dkat spm . Hahaha . Hmm rindu nk mkn semeja kt dm okay . Layan pontimau setiap kali hari selasa . P klas fardhu ain setiap hari rabu malam . Tuisyen setiap mlm .

Haaa yg paling best p surau time maghrib laa . Hmm tmbah2 wktu bulan puasa solat tarawih . Seriua rindu semua moment tuu . Daripada tak rapat smpailah bole jd sekepala semuanyaa . Dulu kalau buat jhat haaa ckup cpt . Tp xjhat tara mana la xsmpai nk fly kluaq pgaq smj lg laa . Hmm pengalaman tu xleh diulang bila dh p tmpat lain . Hmmm xdpt nk ckp apa2 dh yg pasti rindukn depa semua ..

Monday, 5 October 2015

Spm

luahan hati tini at 12:25 am
Reactions: 
0 pujian buat saya

Assalamualaikum ...
Alhamdulillah ada kesempatan lg untk ak update blog ni . Hmm mmg la kenyataannya dh lma ak x updatekn. Dah berserawang dh haa blog ni . Btw wish me gudluck for my spm 2/11/2015 nnt .dh xsmpai sebulan aja lagi tinggai . Ok baii .

Friday, 20 March 2015

Bosan nohh !!!

luahan hati tini at 12:42 pm
Reactions: 
1 pujian buat saya
Assalamualaikum

Alhamdulillah . Aku masih bernafas lagi di dunia ni . Esok aku akn pulang ke asrama . Sat sangat rasanya cuti . Homework yg bertimbun masih belum aku siapkan . 2 more essay kot . Banyak tu walaupon kerja tu hanya lah menyalin . heheeheh . Ya ak mmg suka buat stai sbb ak mmg stai pon . hahaha . Haaa aritu 4 hari ak and kwn2 stay kt asrama sbb da tuisyen . Seriously best . Hahaha keluaq mkn sekali . P pasaq malam . Rasanya mcm tu la kot noh bla dok U nnt . heheehe . Rasa kt asrama tu kami jaaa yg ada and kami punya laaa asrama tuu . Heheheeh . Malam2 kacau org lah . Mentang2 la bawak fon . So kacau org laaa . Heheheeh . Best2 . Nnt lpas SPM dah tak rasa mcm ni dah . Hahaahah . Rindu plk nnt nak kacau org sama2 .

EH2 fatini mmg tak sedaq diri nak SPM niii . sbb tu jadi cmni . HAHAAHAHA . come on laaa kena insaf laa fatini . Study cpt . Esok lusa dh nk SPM nii . uishhhh2 . Hahaha xpa2 satgi2 ak p study noh . Ok laa bai2 . 

Thursday, 1 January 2015

2015

luahan hati tini at 1:40 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Happy New Year !!! Melangkah ke tahun baru merupakan suatu cabaran yang mungkin lagi besar daripada tahun 2014 . Setiap yang berlaku adalah atas kehendak Allah sendiri . Macam - macam berlaku pada tahun 2014 . Antaranya kehilangan pesawat MH370 yang masih belum ditemui lagi . Kehilangan pesawat Mas ini telah mengejutkan dunia kn kn ?? Haa itulah kuasa Tuhan . Hanya Allah saja tahu dimana sebenarnya pesawat tuu . Selain itu pesawat MH17 yg turut mengorbankan sebilangan besar rakyat Malaysia . Pada tahun 2014 telah melakarkan suatu sejarah yg hebat . Baru2 ni saja banjir besar berlaku terutamanya di negeri Kelantan . Mungkin setiap yang berlaku ada hikmahnya . Insyaallah melangkahnya kita ke tahun baru iaitu tahun 2015 ini akan melakarkan suatu kegembiraan buat kita semua . Haaaa tudia bila dah lama fatini tak bermadah ni la jadinya . Dok jadi pemberita kat blog sendiri plak noh . 

Hahaha biasa la tuu bila dh lma tak menaipnya nii la jadinya . Gatai habih aih tangan nii nak tulih . Haaa keluaq dah kedah kat situ . ahahahaha . Alhamdulillah Allah masih bagi kesempatan untuk aku bernafas lagi di bumi ini . Syukur Alhamdulillah . Haa Allah masih panjangkan usia seseorang itu ada sebabnya . Dengan masa yang kita ada ni Allah nak umatNya beribadah sesungguhnya Allah itu Maha Kuasa . Memohon ampun dan bertaubat hanya kepadaNya seseungguhnya DIAlah yang Maha Pemaaf . Bila disebut sahaja 2015 maka smpailah pada suatu tahap dimana fatini perlu mengubah dirinya . Bukan buat pembedahan plastik yaa . Tidak samasekali . Maksudnya fatini mesti bersiap sedia untuk menghadapi SPM . HAHAAHAHA SPM ... memang menguji tahap IQ betoi la periksa ni . Entah macam mana la fatini ni . KEJAYAAN ITU DICIPTA bak kata penceramah yg datang sekolah aritu . Herm ... maksudnya kita kena usaha seboleh bolehnya supaya apa yang kita impikan insyaallah tercapai . Haa bila dah betoi2 usaha kita kenalah berdoa dan bertawakal kepadaNya . 

Hahahaah .. rasanyalah dah panjang betoi aku menaip ni . Lagi pon dah masa untuk makan tengahari ni . Makan makan terus makan . HAHAHAA . Aku takkan gemok sebab aku mmg dh gemok haa .. Ok bai dan SELAMAT TAHUN BARU !! One more thing birthday aku dah nak dekat nii . Mohon bagi HADIAHHHHHH yang besar2 noh . Hahahaah . Insyaallah jika umurku masih panjang . Amin .
Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos