Friday, 6 June 2014

I'm Here !

luahan hati tini at 1:52 pm
Reactions: 
Assalamualaikum

Alhamdulillah setelah sekian lamanya aku nak update blog ni , dan akhirnya ! akhirnya ya sentuh juga ak keyboard ni untuk entry yg seterusnya . Ya sepertinya diketahui saya Nur Fatini Bt Ruslan sudah pon selesai menghabiskn tenaga menjawab soalan bagi Mid Year Exam . And now free la . Hahahaha . Astaghfirullah apa yg hepi sangat ni ?? why ? Ha jngan la nk syok sngat cik fatini oiii tau la dh hbis exam tp perjuangan belum tamat selagi masih bernyawa ni dunia yg fana ini . Perhhh !! Berbicara itu mmg pandai tetapi ..... ahahhaah forget it . Herm ... agaknya mcam na la result ak kali ni ?? adakah meningkat jumlah A nya ?? atau FAILED yg bertambah ? Arhhh sakit otak ku memikir mengenai hal tersebut . Let it go ! Let it go ! Ish tu la terbawak-bawak sangat ceta Frozen tu . Saja la pulun . Orang len tengok lama dh ak baru ja terhegeh-hegeh tengok . Hahaha . Tak pa tak pa benda dh lpas biarkan ia jadi kenangan . 

Ya kepada org2 yg tak bopa nk rindu ak sangt tu aku ada ja kt sini . Jangan risau . Hahaha . Ya Allah mengada la Fatini hari ni . Dah la serius . Mesti serius . Jangan main2 dh . Ni bukan masanya untuk main2 lagi . Ya cuti yg agak membosankan sangat sangat sngat . Subhanallah BM berteraboq . Ish klau cikgu Saadiah tau ni tak ka malu cikgu tu . Haha takdak la cikgu tu okay . Dya tegas . Buat pertama kalinya hw bm fatini siap dsebabkan dapat seorang ckgu yg agak tegas orangnya . Tq so much cikgu . Haa Hari Guru dah lama lepas . Bru hari ni nak ucap tq . Ya la terima kasih tak semestinya diucap pada hari tertentu ja .. Setiap hari kita boleh ucap terima kasih . Allah bagi kita bernafas lagi hari ni so tunggu apa lagi ? Syukur alhamdulillah laa . Setiap hari perkataan tu perlu diungkap . Terima kasih bukan pada manusia yg membantu kita , malah terima kasih juga untuk Allah . Tanpa Allah siapalah kita di dunia ini . Remember Fatini . Don't forget about it !! 

Duduknya saya diatas kerusi ini menaip setiap kata , setiap ayat dengan penuh kesyukurannya kerana Fatini kini sudah menjadi Fatini yg dulu . Ya Fatini yg kini sudah pon melupakan masa lalunya . Wlaupon masih belum dilupakan sepenuhnya btw sikit2 dah melupakannya . Hahah . Rasa tenang sekarang . Segala fikiran tentang lelaki2 yg tak bopa nk laki sngt la kn sudah leyap sedikit demi sedikit . Ya .. yg fham maka faham la apa yg saya perkatakn tp yg tidak faham tu tak pyah tau la lagipon saya tahu org mmg xnak ambik tau pon . I don't care . Tak ambik tau pon lg senang . Hahah . Apa yg aku rasa sekarang mmg jauh beza dari dulu . Kadang-kala apa yg kita minta belum tentu kita dpat . Itu maknanya Allah nak umatnya terus berusaha menadah tangan memohon kepadaNya . Right ? ahaha . Tiada yg betul melainkan betul betul belaka . Ya ayat dari mana yg ak ambik pon ak tak tahu dan taknak ambik tau . Fatini yg dulu sudah hidup kembali dengan harapan menjadi :
  • Anak yg solehah
  • Pelajar yg hormatkn cikgu 
  • Hamba Allah yg sentiasa taat 
  • Manusia yg beriman dan bertakwa 
  • Muslim yg sejati 
Uish mampu ka jdi macm tu . Insyaallah . Jika umurku masih panjang dan Allah mengizinkannya . Amin ! Ya saya dengan penuh harapan agar pulang saja ke asrama pda hari sabtu minggu hadapan . Saya adalah saya . Ignore what people say . Life must go on la . Orang nak kutuk itu belakang ceta . Ayah pernah ckap klau hidup asyik ikut org bila nk berjaya . Kita atas diri kita sendiri . Abaikan apa pun yg org nak ckap . Kadang kala sesuatu yg org ckap buat kita rasa sakit hati mampu memberi atau membakar semngat kita So try it . Tambah2 org cm ak ni . Mcm2 org ckap . Terutamanya saiz badan ak . Ya aku akui aku mmg seorang yg gemok dan tak perlu pon ckap ak sedaq aku berpijak dibumi yg nyata ini . Bohong la klau ak tak sedih bla org ckp macam tu . Bohong jugak la klau ak takdak keinginan nk kurus . Teringin jugak nak kurus . Tapi bgi aku gemok tu bukan satu penghalang untk ak berjaya . Berkat doa mak&ayah , usaha aku sendiri insyaallah suatu hari aku akan dpat apa yg ak mahu . Cumanya aku perlu banyak bersabaq . Klau org kenai ak yes ak memang budak yg ceria . Selalu gelak . Sampai kadang2 tu org tak larat layan sebab cakap bnyak . Haha org tak kenai mmg ckap ak sombong . Biarkan .



Sampai sini saja la entry kali ni . Penat pulak tangan ku ini menaipnya . Hahah . i be back later !! 

0 pujian buat saya:

Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos