Wednesday, 26 November 2014

Egokah aku ??

luahan hati tini at 10:56 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......... Klau bole aku nak jerit kuat2 . Tapi aku tak mampu sebab ak bukan ada kt hutan skarang ni . Aku bukan ada dekat gunung or bukit . Benci , benci , benci ..... Kenapa mesti aku ??? Apa salah aku hah ??? Dah lama aku sabaq . Macam2 alasan ag bagi . Ok aku caya . Jangan smpai satu tahap aku meluat sekali dengan ag sekali aku benci . Tolonglah hormat sikit perasaan org . Owhhhh ingat ag sorang ada perasaan orang len xdk ka ??? 

Geram laa .. jangan buat mcm ni . Tak suka .. tak suka .. tak suka . Wah seorang yg ak anggap kawan baik cakap aku terlalu ego . Perhhh . berderau darah cik oii . Ok aku ngaku aku memang ego . Jangan risau ak sedaq sapa diri aku . Ego tu bersebab la . WEH takkan nak rendahkan ego semata-mata that stupid question la . ARHHHHH .. Tolong la jangan seksa perasaan orang . Entah la . Tak tau nk ckp apa dh . Yang penting setiap kata dya aku takkan lupa laa . Biaq la nk ego ka . keras kepala ka ?? Hidup aku . Aku sendiri tau . So jangan buat aku benci smpai bila2 . Maaf ? ok aku maafkn . Tapi kata2 ag aku tak leh la nk lupa . Tersimpan elok dalam ingatan aku . Aku kunci ketat2 supaya aku ingat selama-lamanya .

Saturday, 19 July 2014

Ramadhan

luahan hati tini at 12:15 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Alhamdulillah Allah masih bagi kesempatan untuk bernafas lagi dimuka bumi ini . Syukur kehadrat Ilahi kerana Allah masih bagi peluang untuk kita merasa Ramadhan tahun ini . Yaa tinggai seminggu ja lagi Ramadhan . Sedih bila Ramadhan pergi . Tapi adakah aku penuhi Ramadhan kali ini dengan sepenuh-penuhnya ibadat pada Allah . Semestinya jawapannya TIDAK . Aku habiskan masa dengan tidoq , baca novel , bergelak ketawa . Itulah aku . Tarawih pon aku pergi seminggu awal ja . Ya aku memang terok . Cakap tak serupa bikin . Herm betoi ka tak apa yg aku cakap tu ? Hahah .. whatever la . 

Setiap tahun pasti rasa best bila nak raya . Tapi maaf tahun ni semangat nk raya tu hilang . Hilangnya seorang ahli keluarga maka tak lengkaplah raya tahun ni . Rasa macam tak mau raya ja . Rindu sngat2 kt arwah .


arwah tokwan 

Ya waktu ni arwah sihat lagi . Ni waktu kami buat mkn2 dengan family . Rindunya dekat arwah . Tapi tiba2 arwah sakit . Arwah penat . Arwah meninggal hari jumaat lepas . Ya bulan yg baik hari pon yg baik . Tapi kehilangan tu tetap kami semua rasa . Bohong la klau ckap aku tak nangis . Bohong jgk klau ak ckp ak tak sedih . Semoga arwah tenang kat sana . 

Friday, 6 June 2014

I'm Here !

luahan hati tini at 1:52 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Alhamdulillah setelah sekian lamanya aku nak update blog ni , dan akhirnya ! akhirnya ya sentuh juga ak keyboard ni untuk entry yg seterusnya . Ya sepertinya diketahui saya Nur Fatini Bt Ruslan sudah pon selesai menghabiskn tenaga menjawab soalan bagi Mid Year Exam . And now free la . Hahahaha . Astaghfirullah apa yg hepi sangat ni ?? why ? Ha jngan la nk syok sngat cik fatini oiii tau la dh hbis exam tp perjuangan belum tamat selagi masih bernyawa ni dunia yg fana ini . Perhhh !! Berbicara itu mmg pandai tetapi ..... ahahhaah forget it . Herm ... agaknya mcam na la result ak kali ni ?? adakah meningkat jumlah A nya ?? atau FAILED yg bertambah ? Arhhh sakit otak ku memikir mengenai hal tersebut . Let it go ! Let it go ! Ish tu la terbawak-bawak sangat ceta Frozen tu . Saja la pulun . Orang len tengok lama dh ak baru ja terhegeh-hegeh tengok . Hahaha . Tak pa tak pa benda dh lpas biarkan ia jadi kenangan . 

Ya kepada org2 yg tak bopa nk rindu ak sangt tu aku ada ja kt sini . Jangan risau . Hahaha . Ya Allah mengada la Fatini hari ni . Dah la serius . Mesti serius . Jangan main2 dh . Ni bukan masanya untuk main2 lagi . Ya cuti yg agak membosankan sangat sangat sngat . Subhanallah BM berteraboq . Ish klau cikgu Saadiah tau ni tak ka malu cikgu tu . Haha takdak la cikgu tu okay . Dya tegas . Buat pertama kalinya hw bm fatini siap dsebabkan dapat seorang ckgu yg agak tegas orangnya . Tq so much cikgu . Haa Hari Guru dah lama lepas . Bru hari ni nak ucap tq . Ya la terima kasih tak semestinya diucap pada hari tertentu ja .. Setiap hari kita boleh ucap terima kasih . Allah bagi kita bernafas lagi hari ni so tunggu apa lagi ? Syukur alhamdulillah laa . Setiap hari perkataan tu perlu diungkap . Terima kasih bukan pada manusia yg membantu kita , malah terima kasih juga untuk Allah . Tanpa Allah siapalah kita di dunia ini . Remember Fatini . Don't forget about it !! 

Duduknya saya diatas kerusi ini menaip setiap kata , setiap ayat dengan penuh kesyukurannya kerana Fatini kini sudah menjadi Fatini yg dulu . Ya Fatini yg kini sudah pon melupakan masa lalunya . Wlaupon masih belum dilupakan sepenuhnya btw sikit2 dah melupakannya . Hahah . Rasa tenang sekarang . Segala fikiran tentang lelaki2 yg tak bopa nk laki sngt la kn sudah leyap sedikit demi sedikit . Ya .. yg fham maka faham la apa yg saya perkatakn tp yg tidak faham tu tak pyah tau la lagipon saya tahu org mmg xnak ambik tau pon . I don't care . Tak ambik tau pon lg senang . Hahah . Apa yg aku rasa sekarang mmg jauh beza dari dulu . Kadang-kala apa yg kita minta belum tentu kita dpat . Itu maknanya Allah nak umatnya terus berusaha menadah tangan memohon kepadaNya . Right ? ahaha . Tiada yg betul melainkan betul betul belaka . Ya ayat dari mana yg ak ambik pon ak tak tahu dan taknak ambik tau . Fatini yg dulu sudah hidup kembali dengan harapan menjadi :
  • Anak yg solehah
  • Pelajar yg hormatkn cikgu 
  • Hamba Allah yg sentiasa taat 
  • Manusia yg beriman dan bertakwa 
  • Muslim yg sejati 
Uish mampu ka jdi macm tu . Insyaallah . Jika umurku masih panjang dan Allah mengizinkannya . Amin ! Ya saya dengan penuh harapan agar pulang saja ke asrama pda hari sabtu minggu hadapan . Saya adalah saya . Ignore what people say . Life must go on la . Orang nak kutuk itu belakang ceta . Ayah pernah ckap klau hidup asyik ikut org bila nk berjaya . Kita atas diri kita sendiri . Abaikan apa pun yg org nak ckap . Kadang kala sesuatu yg org ckap buat kita rasa sakit hati mampu memberi atau membakar semngat kita So try it . Tambah2 org cm ak ni . Mcm2 org ckap . Terutamanya saiz badan ak . Ya aku akui aku mmg seorang yg gemok dan tak perlu pon ckap ak sedaq aku berpijak dibumi yg nyata ini . Bohong la klau ak tak sedih bla org ckp macam tu . Bohong jugak la klau ak takdak keinginan nk kurus . Teringin jugak nak kurus . Tapi bgi aku gemok tu bukan satu penghalang untk ak berjaya . Berkat doa mak&ayah , usaha aku sendiri insyaallah suatu hari aku akan dpat apa yg ak mahu . Cumanya aku perlu banyak bersabaq . Klau org kenai ak yes ak memang budak yg ceria . Selalu gelak . Sampai kadang2 tu org tak larat layan sebab cakap bnyak . Haha org tak kenai mmg ckap ak sombong . Biarkan .



Sampai sini saja la entry kali ni . Penat pulak tangan ku ini menaipnya . Hahah . i be back later !! 

Wednesday, 30 April 2014

Happiness is expensive

luahan hati tini at 5:58 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah minggu ni sempat lagi update entry baru . Minggu depan aku akan exam . Ya !! Mid Year Exam . Amatlah menakutkan . Tak pa fatini . Bertenang . I can do it . Haha . Ya Allah harap2 kali ni tak dak failed . Yaa ... kejayaan takkan datang sebelum kita melalui kegagalan . Kegagalan mengajar kita untuk terus berusaha sehingga mendpat sesuatu kejayaan . Macam tu juga kebahagiaan . Tidak merasa kebahagiaan melainkn kita pernah merasa kesedihan . That right !! 


Happiness is expensive . Susah untuk mendapatkn kebahagiaan sebenarnya . Kadang kala baru sahaja merasa kebahagiaan tetapi tiba2 kita merasa sedih . Yes !! Itu lah dugaan Allah . Allah mahu kita bersabar . Insyaallah dengan kesabaran diri Allah akan menganugerahkan kebahagiaan untuk kita . "everybody wants happiness , nobody wants pain , but you can't have a rainbow without a little rain " .  Itu yang sedang ak lalui . Kadang2 rasa mcm hepi ja , tapi kadang2 bila dah mula hepi akn rasa jugak sedihnya . Macam org tua2 slalu pesan "jangan syok sngt , nnti nangis la tu " . Yes !! betoi sngt2 kta2 depa tu . Ya depa makan garam dulu dari kita . Mereka dah tahu corak kehidupan . 


Tidak lengkap hidup apabila tak merasa kegagalan sebelum bertemu kejayaan . Tidak lengkap juga hidup tak merasa kesedihan sebelum berjumpa kegembiraan . Dan tak lengkap juga hidup jika tidak merasa pelbagai dugaan sebelum mencapai kebahagiaan . Itulah satu kehidupan . Setiap orang akn merasa . 


" when i was 5 years old, my mother told me that happiness
was the key to life . when i went to school , they asked me
what i wanted to be when i grew up . i wrote down 'happy'
they told me that i don't understand the assigment, and i told
them that they didn't understand life "
-john lennon-


Aku tak tahu nak kata apa . Itu yg ak tahu tentang kehidupan . Best bila dpat merasa kegembiraan . Kdang kala bila kita sukakan seseorang tetapi orang itu sukakn org lain dan dya bahagia dengan org tu . Dan kita akan berkata " aku gembira bila tengok org yg ak sayang dan suka gembira dengan orang yg dya sayang " . Itu yg mampu kita katakan bila kita kecewa . Bak kata Cikgu Saadiah " Life must go on " . Haha . Ada jugak tu kata2 cikgu yg ak ingat . Ya hidup mest diteruskan selagi Allah masih bagi kita bernafas , Walau apapon yg kita alami .. Ingat lah itu lah kehidupan . 



I smile because i have survived everything in this world has thrown at me .
I smile because when i was knocked down i got back up .
I smile to show those that thought i was weak that i am stronger than they knew .
I smile because it says that i am in control of me and that is the power that i refuse to give up .
I smile because knowing all that does in fact give me peace and make me happy .
-that is me -


Wednesday, 26 March 2014

Penat sangat

luahan hati tini at 12:54 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya

            Assalamualaikum ..

Haa .. lma sungguh tak update . Ya allah serius penat dngan ASAT herm .. anugerah seri asrma terbilang . Sngat la penat . Wlaupon ak bukan PA or ketua kamar . Tp ak ttp bdk asrma . Rasa nya dh nk dkat sebulan kmi xblik rumah ari tu . Haa cuti ni lega la sikit . Haha

Herm .  Mcm biasa la first time exam . Ya allah i got 3 failed . Haa for the first time . Ahahaa .. lek lek baru percubaan. Kena naik perlahan lahan . Insyaallah nnt mst xdk failed punya . Hahha

Hw baru buat bopa kerat ja . Ya allah sikap mlas dtang la ni . Serius mlas sngt2 . Fatini mmg cm ni . Nnt baru reti nk nangis sbb hw x siap . Mampus la ak . Haha esei smpai dua . Ala biasa la tu . Time exam bole ja buat bnyak . Ni cuti seminggu xkn xbole . Haha .. ok la bye .

Friday, 10 January 2014

"sweet 16"

luahan hati tini at 1:37 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Alhamdulillah...nmpk tak tajuk kt atas tu sweet 16 . Yeah !!! Haaa meh sini nak ceta pasai bufday ak tahun ni . Tak tahu mcm na nk gmbarkn tp semuanya mmg best . Tak dinafikan bufday ak dngan family mmg best la ...tp tu bgi tahun2 yg dulu . Tapi bla tarikh bufday ak jatuh pda hari sabtu and ak plak baru ja blik asrma time tu . Dengan orientasi nya ... Ok let me tell mcmna bufday ak tu . 

Disebabkan malam tu kami da orientasi asrma so kmi ada aktiviti main ja mlm tu . Tanpa sedaq smpai leat mlm semua pelajar asrama da dlm dewan . Aspura men tuju kasut tp aspuri ak xtau apa nma permainannya btw mmg best . Lepas ak penat men and kumpulan ak pon dah kalah ak dok la tngok aspura men tuju kasut .. Wah rancak sungguh depa men siap ada yg jatuh lagi .. Hahahaha .. And tanpa ak sedaq tiba2 kwn ak nyanyikan lagu hepi bufday untuk ak .. Ya allah mcm nk nangis pon ada sbb terharu . Hampir satu asrama leh tau ari tu bufday ak . Ak malu ak xnak org tau yg ari tu bufday ak,..ak ckp xyah la nyanyi org tau la .. tp lagi kuat plak depa nyanyi siap nyanyi dua kali plak tu . Oh my god !! Ak mmg x sedaq pon yg tu ialah bufday ak . Tq kpda semua yg wish kt ak hari tu . 



Walaupon bufday ak tak disambut dngan kek or bufday party maybe . Tapi ianya sngat bermakna untuk ak . Time ak 16 ak dpat rsa betapa bestnya bufday . Sbb sebelum ni kwn2 terdekat ja yg wish . Arhh .. xtahu nk ckp apa ... Sangat bermakna . Lpas pda tu aspura nyanyi untuk zul .. Herm fom 4 sma mcm ak . Ak kwn jgk la dngan dya . Haaahaha tak sangka plak bufday dya bole sma dngan ak . HAHAAHA .. Lpas tu bla dh habis men apa lagi balik tidoq la . Dah lewatkn dari hari jumaat smpai ke pagi sabtu asyik men ja . 

Herm hari sabtu malam tu acara penutupan . Perkara yg ak langsung tak jangka berlaku . Pukoi sepuluh cikgu dh suruh bersurai pergi supper . Tpi sebelum tu ckgu ada mnx susun kerusi tp biasa la ak kan malas so akn ada la men gila2 dngan nab . Tengok benda mcm tu pon bole dijadikan permainan .. Ok lpas dah habis susun kerusi time nk kluaq da org panggey nma ak and dya wish bufday kat aku .... Perkara yg mmg diluar jangkaan aku . Dua makhluk Allah yg mmg ak tak jangka bole wish kat aku .. Tq kpada anda berdua . Mmg ak tak dpat nk ceta mcm na perasaan ak time tu . Yes wish sbgai seorang kwan ! Tak lebih dari tu . Ingat jngan fikir2 lebih2 nnti sakit hati tu mcmna dh 3 tahun seksa perasaan . Remember Allah okey .. Hahaha .



Yes ! kenangan yg sukar ak lupakan . Walaupon ak tak dpat hadiah or kek or whatever la tp hanya dengan wish tu ak dh rasa hepi sngat . Sekurang-kurangnya rmai yg wish kt ak time bufday ak time ni . Haa sweet 16 sweet jgk jngan sampai pelajaran pon lupa . Hahaah kita ni Islam ikut cara Islam jngan jadi negara org putih plak ok . And the last one i just want to say tq to all of you . My Allah bless you .



Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos