Friday, 27 December 2013

Hai Dunia !!

luahan hati tini at 1:19 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum


Mulakan harimu dengan senyuman yang paling manis . Syukur alhamdulillah sbb kita masih merasa nikmatNya . Dah rasa lain sngat , lama sangat tinggai blog ni sampai rsa tak tahu nak ceta apa2 . Actually bnyak sngat story sebelom ni . Tak pa tak pa kumpulkan kembali semangat anda fatini . HAHAHAHA ... 
Haa ak nk hbaq yg ak penat sngat bertungkus lumus letak lagu dlam blog ni . Penat jgk la .. mmg la senang tapi semua lagu ak letak tak bunyi . Herm alhamdulillah setiap masalah ada penyelesaiannya . Haa ..  lpas ni nk bg elok lagi la blog .

Ak masih ada lagi tiga hari sebelom ak masok asrama . Yes ! Memang dh nk skolah pon . Dah naik fom 4 . Herm pantas sungguh masa berlalu . Rasa sedih pon ada sbb nk tinggai fom 3 . Walaupon time fom 3 pmr tp ttp hepi mcm tak dak masalah ja . Agak2 taun dpan kelas sekali atau tak dengan kwn2 . Dengan result ak yg mmg jauh beza dengan depa bole ka ak sekelas dngan depa . Tak pa wlau dimana pon kita berada klau ada usaha dan keyakinan untuk berjaya kita boleh lakukannya . 

Aku kena pandang kehadpan . Bila dh maju kehadapan baru boleh berjaya . Yang paling penting untuk berjaya ingat Allah . Cintakan Allah dahulu sebelum mencintai makhluknya . Yes perkara tu la yg ak lupa buat . Abaikan perintah Allah . Yes ! Ak tak tipu . Kadang kala lalai dengn suruhan Allah . Second dengar ckap ibu bapa . Semua org dh tahu semua ni . Mereka org yg telah lahirkan dan besarkn kita di dunia ni . 

And the last one , kena ada usaha dan keyakinan diri . Usaha dan doa . Selepas itu baru bertawakal . Remember Allah always beside you ..

Monday, 23 December 2013

i'm back

luahan hati tini at 1:56 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Haa ..... finally dpat jgk ak update blog ni . Ya allah klau nk ikotkn bnyak sngat ceta nk tulis kt sini . Tapi satu2 la kan ... hahaha . Herm ok first ak dah dpat result pmr . Herm alhamdulillah , wlaupon xdpat 8A ttp bersyukur mungkin rezeki ak takat tu ja time ni . Haahha kena try lebih lagi . Congrat untuk kwn2 ak yg dpat 8A and 7A .. bnyak tu ... 

Oh No !!! Tinggai bopa hari ja lagi nak sekolah dah . Dah nk masok fom 4 . Ok .. haa ak rasa subjek tambhan ak nk ambik account .. ak nk ambik geo pon time pmr geo ak dpat B . Hahahah ... terok betol . Insyaallah ak maseh stay dkat smkj lagi .. Sampai fom 5 . herm .. pejam celik dah nk spm pon . lpas ja hbis fom 4 terus fom 5 .. haaa time tu la nk kena buat betol2 .. 

Herm .. ok la ak bukannya da mood sngat nk update ni sbb blog ni berproblem la .. xdk lagu .. bnyak lagu yg try letak tapi ttp xbunyi .. herm xpa2 .. nnt elok la tu . kak ak akn bantu .. 
Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos