Saturday, 14 September 2013

open my heart

luahan hati tini at 12:12 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Alhamdulillah mlm ni terdetik untuk aku tulis luahan hati dalam entry kali ni . Setiap kali ak kata aku nak berubah . Tapi tak pernah aku tunaikan . Itulah kata manusia .. manis berbicara tetapi sukar untuk dipercaya . Mungkin bukan masa untuk seseorang itu berubah lagi . Allah itu Maha Besar . Dia tahu apa yg terbaik buat umatnya . Bila Allah dah bukak kn pintu hati manusia itu akn sedar dengan sendiri .



" ak teringin nk berubah mcm gadis tu . Tudungnya labuh , kata2nya manis , jalannya tunduk merendah diri , auratnya ditutup dengan sempurna .. Bestnya tengok gadis yang mcm tu . Muda2 dah pandai menjaga diri . Alhamdulillah " Pernah jgk aku kata mcm ni . Btw maybe time tu hnya hati aku berkata aku nk berubah mlangnya belum tiba masa aku untuk semua tu . Setengah org ckap .. You are what you are , jngan hipokrit . Yes tp tak slah untuk berubah ke arah kebaikan biar pon org ckp . " weh hipokoritnya dya depan kita bolelah buat2 alim tp belakang ntah2 mcm na dya " jangan sangka yg buruk jika tak tahu perkara sebenar . Nak berubah tu mst perlahan-lahan . 

Tak dinafikanlah aku selalu jgk sinting lengan baju time dlm klas . And secara tak langsung bdk lelaki nmpk . Kenapa time tu aku tak sedaq yg itulah aurat ku sbenaqnya . Buat pa tudung labuh jika aurat ditangan ttp terbuka .. Pernah jgk aku cuba pakai handsock p sekolah . Mcm yg disangka berapa hari ja lpas tu aku buang la . Kata aku "panas la rimas pakai handsock . Biaq la org nk kta pa asalkan aku dengan diri aku " Itulah sikap sebenar aku . Aku ada azam untuk berubah , aku dh cuba untuk menutup aurat dngan sempurna tp sebaliknya . Susah untuk menjadi wanita muslimah . Walaupon sudah menutup aurat dengan elok kadang kala kita lupa batas sebgai org islam . Manusia itu mudah lupa . Pernah aku dengar " selangkah anak perempuan keluar rumah tnpa menutup aurat , dosanya ditanggung oleh ayahnya sendiri " 

Just pray to Allah to open our heart and our eyes .. Hope we will be a good muslimah in this world . Amin .. Insyaallah .

Friday, 13 September 2013

20 days more

luahan hati tini at 2:31 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Yes aku tau dah lama aku tak update .. Sori netbook ni buat hal la .. Biasalah dh tua . Btw syukur alhamdulillah skarang dya dh boleh di on blik . Hahaha ... Actually bnyak sngat ceta yg nk distorykn kt sini .. tp ak dh lupa la .. hahah .. Takpa2 .. aku just nk gitau yg aku dh habis trial pmr and pra pmr ... 

so , 20 days more tu mknanya aku dh nk pmr . Mmg tak dinafikanlah takot sngat . Study pon aku malas . Malas study tp takot ... Herm .. aku takot apa yg aku study nnt aku lupa bila da dlm klas untuk pmr . Siapa yg tak takot untuk pmr yg sebenarnya . Nak sngat dpat 8A . Mesti bahagiakn . Tak dpat aku gmbarkn mcmna perasaan klau nma aku disebut sbgai org yg dpt 8A .. msti berderau air mata kegembiraan .. tp klau sebaliknya berderailah air mata kesedihan .. 

Ya allah sedar tak sedar aku mmg hmpir dngan pmr .. 2o hari tu bagi aku mcm esok lusa dh nk exam .. tapi msih dok online . Tak sedar2 lagi ...  herm .. maybe dekat sini ja kot aku nk story .. haha lain kali aku story len .


Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos