Thursday, 28 March 2013

so sad :(

luahan hati tini at 2:23 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hari nie aku tak hepi la . Rasa x best sangat . Cuti dh nak habis , nk kena balik hostel dan yg paling sedih tak ada sapa nak msj dengan aku . Hurmmm :'( Ni nangis nie . Teganya kwan2 aku . Xmau msj ngan aku . Aku bosan la klau xdk spa nk msj aku nie . Selalunya ada sorang hamba Allah nie yg selalu msj aku klau aku bosan . Tapi dya dh tak balas msj aku . Dya marah aku ka ? Kedit dya habis ka ? OMG ! Bosan teramat nie tau . Pleast laa spa2 tolong antaq msj kat aku untuk hilangkn rasa bosan nie :p .



hurm ..kedit tengah banyk taknak plak msj . Time kedit ada bopa sen ja berduyun-duyun msj masok . Eh tak2 . Tak sampai berduyun pon tp ada la 2 or 3 msj yg masok . Tonggek betoi la . Ini membuatkn diri ku seperti tunggul kayu . Arhhh bosan sesangat nie . Macmna nak hilangkn bosan ni ? Sedih pon ada sebab tak dk sapa msj . Tapi bole la jimat kedit . Hahha . Nevermind . Otak aku mmg kurang betollah hari nie . Hurmm .. tetiba ja rasa lenguh tangan ini menaip . Ok aku berhenti takat ini walaupon entry aku kali ni agak pendek .. :)



Wednesday, 27 March 2013

someone special :)

luahan hati tini at 11:24 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hai pembaca ! Apa khabar ? I know you all sihat . Eeww bajet la aku nie . Weekk :P Muntah hijau la nnti depan nie . Hahaha .. Eh2 silap perempuan gelak kena sopan tau :) . Apa yg aku nak story kat sini aku pon tak tahu . "Apa yg kau mahu apa yg ku perlu dan aku pon tak tahu huwooo ... " Lagu apa yg aku tulis nie ? Nevermind , semua tu tak penting . Yeah ! Aku rasa hidup aku sejak kebelakangan nie hepi sngat . I don't know why ? Tapi jngan hepi sngat tau nnt tak pasai2 sedih tanpa sebab plak . Hahaha .

Hanya dengan satu senyuman mampu sembunyikan seribu kesedihan :)

Tadi aku baru ja chat dengan kembaq aku nie , dya cakap dya dah boleh buat origami bunga . Hampir lima kertas warna dya bazirkan semata-mata nak wat origami tersebut . Untunglah dya . Dya da dpat bunga dari someone . Tahniah Ika , I know you hepi . Gadis mna tak hepi klau dapat sekuntum bunga dari lelaki . Dan bunga tu pulak hasil dari tangan sendiri untuk menghasilkan origami bunga . Yeah ! nnti boleh la ajaq aku plak tau ika . Bangga kembaq aku dah boleh buat origami bunga , aku bila lagi ? Sedih kay :( Ok la takat ni ja entry untuk kali nie . Babye !


Monday, 25 March 2013

u make me smile :)

luahan hati tini at 3:06 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Tahu tahu jala kehadiran aku kat sini semstinya nak update entry baru kay . Hahaha .. dah lama aku buka netbook nie . Sian dya panas dh . Nanti tak pasai2 meletup . Ohhh no!! Tak boleh la update tanpa netbook . Sat ja nnt aku tutup la . Nak ceta something nie kat my lovely blog . Cewwah sayang la sngat kn . Nevermind . Dengarlah rintihan hati ini . Let read .




Best gila hari nie . Walaupn ada tuisyen tp aku tetap hepi . Haha :) Fatini gelak sopan sikit tau . Ok2 . Hurm pada mulanya mmg la segan nakp tuisyen tp bla dh balik tuisyen best la . Aku on9 tau . Aku chat dengan sorang nie tau . Waaa .. best sngat okey . Jangan jeles . Eh tak2 , buat apa nak jeles kn .Chat ja pon xpyah la jeles2 xdpat apa pon . Hurm hilang bosan aku chat dengan dya .Dari aku sedih boleh jadi hepi . Hahaha Tq a lot .



 Tapi adalah sorang budak dlam rumah nie yg dok sukarela jadi spy aku . Dya dok intip aku chat ngan spa . Hey kalut la adik aku nie . Sibok ja . Tak dak angin tak dak ribut kata aku chat ngan pakwe . Tak habis2 dengan pakwe . Hey , kawan ok . Klau pakwe xsyok la chat . Msj baru syok . Private la sikit . Hahhaha ... hiraukan adik aku . Allah tergelak besar plak . Minta maaf kepada pembaca . Hikhik . Memang hepi la klau aku chat ngan dya . Hihi .. :)



Sunday, 24 March 2013

mistake

luahan hati tini at 1:14 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum


Kadang2 manusia lupa yg semua org pernah buat kesalahan . Aku sendiri pon pernah . Manusia mudah lalai dan alpha dengan keadaan sekeliling . Hanya dngan satu kesenangan lupa Tuhan . Tapi apabila susah dan sedih baru teringat pencipta . Masyaallah , tak dinafikan lagilah , manusia memang senang didunia tetapi susah diakhirat kelak kerana kesalahan sendiri .

Aku x sepatutnya kata mcm tu kat dya . Betoi every people make their mistake . Tak salah klau kita maafkan . Tapi klau dh slalu buat perkara yg sma , sebaek mna pon org tu , dya habis jugak kesabarannya . Ya tak ya kepala sendiri dipijak org terasa seperti org bodo yg tak  tahu apa2 . Mungkin ini semua satu pengajaran . Klau tak silap lah , aku pernah dengar kata-kata yg klau kita buat sesuatu kat org , tuhan akan balas balik . Aku pernah buat salah kat org , ang org balas balik . Btw , xpa setiap perkara yg kita buat mst dapat balasan yg setimpal . Wlau sejahat mna pon dya kat kita , kita msti maafkan .




Friday, 22 March 2013

stop lie !

luahan hati tini at 12:20 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

5 minit lagi tepat pukul 12:00 tengah malam . Sori , aku belom ngantok lagi la . Susah nak pejam mata bla pikiaq apa yg sorang hamba Allah nie buat kat aku . First sekali benda yg aku benci ialah penipuan . Aku memang meluat org yg tipu aku . First aku bole maafkan . Maybe dya saja ja kan . Tapi kali kedua aku dapat tau dya tipu lagi . Dya mereka cerita . Kali ketiga aku dpat tau lagi dya menipu aku . Ringan sungguh mulut dya nak menipu orang . Itulah manusia !



Tak sangka perangai dya mcm tu . Aku memang percaya apa yg dya ceta kat aku . Tapi bla aku pikiaq balik , semua tu tak masuk akal pon . Tuan punya badan pon kata tu semua bohong . Owh ! mcm tu rupanya . Apa yg dya dpat klau dya tipu aku . Satu2 dya tipu . Pandai sungguh dya mereka cerita . Aku tabit hormat la dekat hmba Allah nie . Kadang2 klau nak ceta apa2 dya bnyak mengubah ceta yg benar . Tokok tambah mcm2 . Hey privacy ok ! Setiap org da privacy masing2 . Hang sendiri pon ada . Aku tak pernah pon menjaja rahsia hg kat org . Blog aku takdak pon ceta pasai hg . Hey girl ! Tolong lah ubah sikap . Yang aku tak paham lani sbb pa dya perlu tipu ? Reka mcm2 ceta . Free ja dpat dosa . 




Wey aku pon da tahap kesabaran . Sampai ketahap yg aku tak dpat kawal dah . Maybe mcm2 bole jadi . So , tolong la . Jangan bagi aku benci sbb kebohongan hg . Perangai hg yg membuat org benci tau ark . Menyampah okey ! Aku pon da perangai yg tak menyenangkn org len . Aku sedaq semua tu . Takkan la org mcm aku nie tak dak sapa nak meluat kn ? Klau meluat tu ada sebabnya . Takkan tanpa apa2 sebab nak meluat . Betoi ka tidak orang mcm tu .Aku ceta pasai nie kat blog bukan sbb nak bgi orang baca . Tapi lagi simpan lagi sakit . Lagi meluat aku tengok . Sori lah , sekali aku dah meluat susah untuk aku suka balik . Sekali aku dah sakit hati , dah tak bole buat pa2 dh la . 


Kadang2 merajuk tanpa sebab . Dok buat badmood depan aku plak . Nie yg lagi menyampah dibuatnya . Hey ! benda yg kecik pon nak merajuk ! Come on lah . Klau dh matang sangat tak payah dok buat perangai macam budak2 la . Tunjuk la yg hg tu dah matang . Easy !Wey sori , aku memang dah tak tahan dengan perangai hg . Aku tak mau la sebab penipuan hg tu aku dah takkan percaya hg lagi . Tapi klau dah bnyak kali hg tipu mmg cerita2 yg keluaq dari mulut hg susah untuk aku percaya .


Friday, 1 March 2013

kau ilhamku :D

luahan hati tini at 2:57 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Gud afternoon ! Hahahah .. Nak tahu tak satu benda ? Aku baru ja bangun tidoq nak dekat pukoi 12.00 tadi . Terok tak aku ? Jngan kata aku terok tau . Biasa lah tu dok asrama koi 5 pagi dh bngun . Hihik .. Terdetik hati aku untuk story tentang sorang nie . Haaa .. agaknya siapa lah . Semestinya seorang budk 
lelaki . 

Sudah sekian lama aku tak sehepi nie . Hepi aku pon kadang2 ada jgk sedihnya . Tapi bla aku nmpak ja sorang bdk laki nie , aku teros da semangat . Budak laki nie bukan sekelas dngan aku la cuma setiap kali klau aku nak masok klas mst akn lalu depan klas dya . Hahaha ... aku rasa hepi sngat bila nmpk dya . Dari takdak mood tetiba ja ada mood . Hahhah .. Dari yg aku nmpak dya baek orangnya . Maybe tak sama macam laki yg lain kot . Pada aku dya nie hormat perempuan . Itu pada pandangan la . Hati dya cuma Allah yg tahu . Sebab itulah kita tak leh menilai orng dari luarannya kerana dalamannya kita tak tahu .

 Ok dya nie tak la tinggi sngat orgnya . Time fom 1 sama tinggi dengan aku ja . Omey angat !! Hahaha . Nak tahu tak aku pernah bergaduh dengan dya sebab ketinggian . Aku kata dya pendek pada aku . Hahhah tak silap aku dya pernah marah aku smpai block aku kat fb . Dahsyat jgk budak nie . Maybe dya meluat kat aku sbb tu dya wat cm 2 . Tapi bla naik fom  3 maybe dah ok kot . 




Aku da chat ngan dya ari tu . Ya Allah best la chat ngan dya . Dya spoting la . Panjang jgk la chat aku ngan dya . Aku da tnya dya ada mkwe tak . Nnti tak pasai2 mkwe dya mai serang aku sbb tau aku chat ngan dya . Hahhah .. dya kata dya tak dak mkwe . Sbbnya dya tak pandai mengorat perempuan . Aku tnya la dy lagi habis tu takdak sukakat spa2 . Imposible la tak dak perasaan suka . Then , dya jawab klau dya suka katsapa pon dya must pendam ja . Klau pendam dya ja tahu org len tak tahu . Hahaha betoi jgk kata dya , pendam klau suka kat org . Klau luah pon buat sakit hati ja klau orng tu tak minat kat kita . Kn kn ??


suka tak bole diungkap hanya melalui bibir . But show it .

Kadang2 klau aku usha dya leh terkantoi . Ada pernah aku usha dya and dya tau aku usha dya . Ya Allah malunya aku . Best la klau tengok dya . Rasa TENANG ja . Aku pon tak tahu kenapa bla nmpk dya terlebih bersemangat . Tengok dya senyum .. Omey angat !! sukaksukasukasuka dan suka kat senyuman dya . Agak2 sapa yg dya suka ? Beruntunglah pompuan yg disukainya tu . Aku ingatkn lelaki tak pandai nak pendam rasa . Tapi bla aku kenai dya , oh mcm nie rupanya . Pendam perasaan . Klau lelaki lain mst nak mnx kapel punya . Aku rasa mcm dya tu ilham aku . Mmg la dya tak support aku . Tap dya da kata yg aku nie kawan dya . Dya anggap aku kawan lebih baek pda anggap aku musuh kay ! 

Hahaha satu lagi dya nie pemain bola sepak tau . Hahhah kuat lari pulak tu . Time merentas alam dya dapat no . Wah tengok badan lah . Badan dya kecik ja . Aku gemok lagi pada dya . Hahaha . Kenyataannya aku memag gemok kay ! Tak dpat dinafikan lagi . Aku takkan habaq siapa nma dya . Mybe org baca org dpat tahu kot . Aku tulih pasai dya bukan bermaksud aku suka gila2 kat dya . Tapi bagi aku dya laki yg bagi semangat kat aku . Hanya dengan bila aku nmpak dya teros ada semangat dlam diri aku . Tapi kadang2 kita ja yg syok tengok dya , tapi dya tak rasa apa pon . Jangan kecewa untuk kali kedua tau ! Jangan terlalu berharap dengan orag yg mungkin bukan untuk kita . Cewwah ayat aku . Buat esei fail . Klau bermadah pandai la jgk . Hahaha ..



Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos