Thursday, 28 February 2013

trust me !

luahan hati tini at 7:16 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum
 
Alhamdulillah niat aku nak update blog dh tercapai nie . Ha'a bnyak la ceta aku nak story dengan blog aku nie . Hurm .. tidak sbar rasanya . Haa .. meh2 dengaq ceta yg aku nak smpaikan . Hope pembaca enjoy .Actually bila aku pikiaq balik sebanaqnya aku tak kapel pon dengn sorang makhluk Allah nie . Memang betoi la dya da bagi surat mntak kapel kat aku. Tapi aku tak kata pon aku setuju nak kapel dengan dya . Bodoh la aku nie ! Kenapa tak pikiaq dari dulu lagi . Buat sakit pala otak ja pikiaq benda tu . Perkara tu takkan betoi klau bukan dari mulut aku sendiri .
 
Tiba2 ja ada orang kata ak kapel dngan dya . Habis heboh perkara tu . Lpas tu masok taun nie , ada lah hamba Allah yg sorng nie mulut baek sungguh dok kata kat aku . Hamba Allah nie kata yang aku menaruh harapan dekat lelaki tu padahai laki tu tak suka pon kat aku . Hei ! pleast la ingat aku pompuan jenis tu ka ? Aku dah maruah diri ok . Hamba Allah nie kata kat aku yg aku terhegeh-hegeh dekat mamat tu . Tonggek la pompuan nie . Ikot sedap mulut dya ja nak kata kat org . Tak padan dengan badan kecik , mulut mcm apa gi . Pompuan nie memang meluat gila2 kat aku . Aku pon tak tau apa yg aku buat kat dya smpai bole meluat kat aku mcm tu . Wey pompuan ! aku berdiam , bukan berarti aku takot dengan hg la . Sori lah . Dengan hg sekali jentik ja . Klau hg bole mengata mcm2 kat belakang aku , aku boleh cakap terus terang kat hg yg aku lagi benci and seribu kali meluat dekat hg .
 
Wey main fitnah ja . Orang mcm nie aku paling meluat . Hamba Allah nie kata aku masih dok suka dekat mamat tu . Hei ! I don't like him anymore ! Susah sngat nak percaya ? Nak bukti . Perlu ka hg tau aku suka ka dak kat mamat tu ? Yang busybody sangat pasaipa . Hg dok terhegeh-hegeh kat sorang mamat nie aku tak heboh pon kat orng . Aku sikit pon tak kata kat hg . Sikit pon aku tak ambik kesah pasai tu . Tak masok exam pon nak tnya hg suka kat sapa . Not important .
 
 
 
 
Aku kata aku tak suka tak suka la . Susah sngat nak percaya . Kan aku cakap jngan percaya dari sapa2 tentang perkara nie klau ianya tak keluaq dari mulut aku sendiri . Aku benci orang yg mereka cerita . Kata mcm2 benda yg tak betoi pasai aku . Amboi nnti klau aku bawa ceta kat orng pulak kata aku nie tak reti simpan rahsia la apa la . Semua slah kat mata orang . Aku anggap budak laki tu just sebagai kawan . That all . Satu lagi benda yg aku nak ingatkn bahawa aku benci orng yg menipu aku . Sekali aku dpat tau dya tipu aku jngan ingat aku nak percaya kata2 dya . Aku tetap dengan pendirian aku . Aku benci orang mcam tu .
 
 
 
One more thing tolong lah percaya yg aku mmg dah tak suka kat mamat tu . Aku tak maula kapel buat msa sekarang . It time to study ok ! Think abaout that . Orang yg tak pernah kapel ilah orang yg mahal harga dirinya kerna dya tak pernah tewas ke tangan lelaki kecuali suaminya kelak .
 
 


Thursday, 14 February 2013

berani ? mai la !

luahan hati tini at 12:34 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Bismillahhirrahmanirrahim ..
First skali mestilah kena mula dengan bismillah dan berakhirnya sesuatu dengan alhamdulillah kay . Hurm .. sedar tak sedar dah nak habis cuti tahun baru cina nie . Alahh ... tak puas lagilah bercuti .. nak lagi nak lagi .. Ish gegeh la fatini nie . Bukan budak2 lagi dah . Dah remaja kay . Hahahah . Macam nie la manusia selalu tak puas dengan apa yg ada . Dah dapat tapi nak lagi nak lagi . Astaghfirullah .. Insaflah wahai manusia . Susahkah untuk mengucap alhamdulillah atas kurniaan Allah kepada kita hamba yg lemah ini . Hamba yg hanya mmapu berdoa kepada Allah . Eh eh fatini nie selalu bagi tazkirah tak kena waktu la . Ok teruskan dengan cerita aku . 

Aku nak ceta yg pernah ada orng kata aku nie 'gemuk' and aku benci org 2 . Bla aku nmpk ja org tu aku mst arhh .. meluatnya aku tengok dya mcm nk sepak pon ada . Benci yg teramat sngat kay . Aku mengaku aku gemuk . Tapi benda yg aku paling meluat ialah org kritik tentang diri aku . I hate ! Nak tegoq tak pa. Aku terima jika apa yg mereka tegoq tu betoi tp aku tak suka orng bangkag aku . Klau aku kata aku nak buat sesuatu aku akn buat tapi tengok keadaan la . 

Aku nak bercerita tentang sorang budak sesi petang nie yg kongsi meja dengan aku . Pleast la baru fom 1 dah buat kurang ajaq . Awai tahun nie . Dya tak kenal lagi aku sapa ? Wehh budak , aku tak takot ngan hg la . Klau setakat buat note letak bawah meja aku . Aku leh buat lebih lagi dari itu kay . Nak tau tak aku tinggai buku teks bawah meja . Aku letak sebelah ja . Aku baru tinggai sikit ja dya dah buat note tulis " hampa jangan la tinggai buku bawah meja , kami pon nak letak barang jgk " Barang dya banyak tara mana smpai tak muat letak bwah meja aku tu . Wey hormat la sikit . Aku bukan nk hg mai sujud hormat depan mata aku .  Tapi selama 2 tahun aku kongsi meja dengan kak2 fom 3 and fom 5 aku tak pernah buat mcm hg buat nie . Depa letak penuh dngan buku teks depa fail depa . Satu buku pon aku tak leh tak bawah meja . Aku bukan tak berani nak tulih note kat depa cuma aku hormat depa . Aku tau buku2 depa lebih bnyak dari buku aku . So, tak dinafiknlah motif depa tinggal buku bwah meja  .Weh !  use your brain to think la !  Jangan main tulis ja . 

 Nie aku nak lepas geram nie . Belum jumpa budak tu lagi . Tunggu la lambat laun aku akn face to face dengan hg . Wey klau berani sngat kenapa tak jumpa depan2 hbaq kt aku jngan letak buku bwh meja . Mai la cakap . Arhh .. aku meluat la orng mcm nie . Rasa cm na sepak pon ada . Tapi satgi aku sepak dya kata kes buli plakkn . Masok salah laku murid . Msuk rekot disiplin . So , smpai kat kementerian & mak bapa aku pon tau kena tendang p sekolah len . Hahhaha nnt orng panggey samseng sekolah plak . Famous mengalahkn hotstuff plak nnt . Tak pasai2 satu sekolah tau . 

 Jangan bagi aku hilang sabaq . Tak pa aku p sekolah hari ahad nie aku nak tengok dya nak letak pa bwh meja aku . Letak la selagi mmpu . Setakat hg fom 1 tu aku tak heran la . Sebelah mata ja aku tengok or lebih syok tak tengok langsung kot . Aku dah penat nie lepas geram . Blog aku jadi mangsa . Mood aku tak baek nie . Hahahha xdak la . Aku stady ja . Dengan hidup aku yg sederhana nie . Byebye :3 Alhamdulillah lepas jugak geram aku . 

Tuesday, 12 February 2013

Bukit Ayer & Kuala Perlis :)

luahan hati tini at 10:22 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Selamat malam , hahha tetiba ja idea datang nak update tentang family's outing . Yeah i like it .. muahhh banyak !! Best gilar kemarin kami semua keluaq jalan & mandi-manda . So fantastic ! muahahaha ... Astaghfirullahhalazim .. bawak mengucap tak baik anak dara gelak besar . Balik pada ceta aku . Family yg aku maksudkn nie bukannya keluarga aku ja tapi menrangkap satu keluarga yg besar yg terdiri daripada adik beradik mak aku ok !

Aku sampai Bukit Ayer dlam pukul 4.30 mcm 2 la . Aku mandi sat ja . Ayaq dya sejuk sngat la . Tak tahan aku . Hahahaha .. Aku nie penakot ayaq tau . Sebab aku pernah lemas time mndi dekat Bukit Ayer la . Wahh !! Menakutkan aku ja la . Tapi aku tak putus asa , aku teruskan semangat untuk mandi jugak . Actually tak mandi pon . Just letak kaki dalam ayaq ja . Kuakuakuahhh .. Ramai sngt la lelaki . Aku nie pemalu orngnya . Hahaha .. mnada aku dengan diri aku la . Ikut suka aku la nak buat apa pon . Orang nak kata apa2 kat aku ? Dipersilakan dengan hati yg terbuka . Mereka kata mereka dapat dosa tau !


Lepas mandi tangkap gambaq la . Wah bole jadi model majalah nie .
kuahkuahkuahhh ..


Paha aku lah yg paling besaq di situ . Malunya !! Abaikan tengok muka dah la ok !


 my mom & my sis love them so much !! muahhh pipi kiri 
muah pipi kanan <3


Tengok2 sweet dak aku ngan ayah aku . Katakan sweet . Hahaha makaseh .


Nie lak tok kesayangan aku . Bukan yg tudung puple tu tau . Yg sebelah tu . Ok kali
nie gmbaq tok aku plak . Tok wan aku tak ikot la .


Arhh penat gilar bergambaq dekat sana . Puas kami semua bergambaq dan menikmati pemandangam hutan di Bukit Ayer 2 . Kadang2 aku tengok menggerunkn jugak . Hehehe .


Gambaq si comel nie tetap ada . Sori gmbaq adik lelaki aku xdak sbb dya sibok mndi .
Lagi pon dya x suka bergambaq .


Ok perjalanan kami diteruskan lagi ke lokasi seterusnya iaitu Kuala Perlis la . Smpai ja dekat sana wah .. bnyak sungguh kereta . Dah nma keta pon banyak orng nya lagi ramai la . Tapi don't worry kami ttp dpat parking keta kami . 


Aku sempat ambik gmbaq nie . Aku suka 
<3


 Nie la family mak aku . Perempuan semua ada sorang ja lelaki tapi tak ikut sekali .


 Teserlah kegemokan aku disitu . Anak sama besaq dengan mak . Hahahah


 Gambaq beramai 


Gambaq kami berlima wajib ada .


Kami bergambaq time matahari dah nak terbenam . Cantik sngat suasana kat situ kay . Wah best la dpat tengok matahari terbenam .
Sebenaqnya bnyak lagi gmbaq yg kami ambik . Tapi takkan la nak letak semuakn . Simpan sama la . Hikhik ! Ya Allah pengalaman nie mmg susah aku lupakan . Jarang kami nak keluaq ramai2 macm nie . Best tau sekali sekala keluaq sekali . Boleh mengeratkn lagi silaturahim antara sanak saudara . Muahh <3 aku suka sngat kay ! 


I love this picture so much muahhh banyak2 kat gmbaq nie .

family 's dinner

luahan hati tini at 2:55 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hye semua ! Ok aku nak ceta tentang apa yg aku buat time cuti tahun baru cina nie , Actually aku & family aku , a big family la katakn . Hahaha .. aku suka aku suka . Ok let me tell you all .

Hari Ahad Malam,
Best giler kami da buat makan2 dengan keluarga dekat rumah tok aku lah . Hahaha nmpk sedapkn . Tu baru tengok belum makan lagi . Baru sesuap nak lagi nak lagi . Hikhik :)



Bukan setakat 2 ja tau mcm2 makanan ada . Kek pon ada , ayam bakar ermm ... yummy !! 





Hurm ... semasa orng sebuk membakar ayam , elektrik tiba2 terputus . Ish kacau line la . Hahha lama jugak la elektrik takdak . Haha sementara elektrik terputus aku ,kak and sepupu2 aku bergambar la .Tunggu apa lagi kn? Hhehehe .... 


Hahah wlaupon takdak elektrik gambaq tetap kena ambik . Hikhik 

katakn cantik dekat gmbaq nie . cepat2 !!

Tengok la ayah aku dok sibuk bakar ayam 2 kakak aku ja menyebok lebih .
hahahah dya mmg kaki penyebok la . abaikan gmbaq dya . :3


Post aku kali nie ada gmbaq . Hahahah . Apa yang aku nak gitau ialah aku gembira sngat malam 2 . Bestla makan2 dengan adik-beradik mak aku . Sepupu2 ak . Bukan senang kami nak buat makan2 macm nie . Setahun sekali pon susah . Nie sebab cuti raya cina . Saudara mara balik kampung . So, tunggu apa lagi kita on ja la . 


Gambaq tuan punya blog msti ada jugak la . ahahaha ... opss lupa 
plak nak letak gmbaq tok wan aku .


haaa nie la tok wan aku . tengok tu sedang kusyuk menikmati hidangan 
nasi tomato air tangan mak aku tau ,


gambaq dengan mama kesayangan pon ttp kena letak tau , 
love u mom muahhh banyak2 <3


Hahaha aku rasa dah banyak gmbaq aku letak nie . Lain kali aku ceta lain tau . See you next time . Babye !
                        



Saturday, 9 February 2013

teman :3

luahan hati tini at 3:32 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Selamat petang !! Hikhik .. gedik disitu :3 Biarlah ada aku kesah ! Lebih baik ada teman tapi mesra daripada ada pkwe/boyfriend/teman lelaki or everything la . Bagi aku biarlah kita kawan untuk selamanya . Orang yg kapel tak semestinya akn sampai ke jinjang pelamin . Susahkn bla kapel ! First mmg la sweet bunyinya . Tapi bila dah lama semakin bosan jadinya . Betoi ka tdak ? Nnti bila break mst susah nk jd kwan mcm dulu balik . Tak best la mcm 2 ... Tak mau tak mau !! Jngan jadi mcm 2 tau . Hikhik :3

Kenapa latiba2 aku termasok tajuk nie . Aku tak pernah alami lagi lah . Tapi aku selalu nmpak bila kapel then break pastu dah tak ckap . Kenapa ? Aku pon tertanya-tanya jugak . Sedangkan suami isteri yg bercerai pon boleh bercakap lagi ni kan baru break ja pon . Gegeh la !! Ego sungguh . Perluka ada istilah kapel 2 . Benci aku dengaq . Aishh !! Emo sungguh la aku nie . Tak la aku tak suka la ada orng layan pompuan mcm 2 . Aku pon pompuan jugak . Aku fham mcm mna rasa dpermainkn . Sakit sungguh rasanya :( 

Aku lebih suka tengok org yg teman tapi mesra . Belajaq bersama , selalu msj , selalu chat best la tngok org mcm 2 . Hepi ja !! Tak payah ada perasaan cemburu . Klau suka pon pendam ja tak payah habaq jadi kwan untuk selama-lamanya . Setiap org berlainan caranya . Sesetengah suka bila nmpk pasangan kapel . Kata mereka sweet la . Jalan pegang tangan . Balik sekolah sekali . Yang paling best kelas sekali apa lagi eye contact la dlm kelas . Usha pon tak lepas . Sesetengah org menyampah tengok . Mcm nak menunjuk ja yg depa 2 romantik . 

Ok nie blog aku . So ikut suka aku nk tulih apa . Tak dak sapa boleh halang ok ! Aku bolah tulis apa yang aku nak  tulis . Ok la dah penat tulih . bye2 :3
Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos