Saturday, 26 January 2013

be strong man !

luahan hati tini at 11:15 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Nmpak tak tajuk kat atas 2 ? Haha .. be strong man ! Actually be strong girl ! Saja nak gedik letak man . Haa .. nie kata2 kwan aku kat aku . Ok ! sebanqnya kembaq aku yg kata cm 2 kat aku . Jangan slah sangka tau bukan kembaq yg real , kembaq perangai serupa (nak dekat serupa ) Back to story ->> Aku dapat dugaan yg besaq sngat ari tu . Buntu aku memikirkan . Hahaha .. Ceh x leh belah la ayat ! 

Sebenaqnya masalah tu x besaq sngat pon . Maybe boleh sakit otak ja kot kesannya . Hahaha .. Ala kembaq aku ja yg gegeh ( jngan marah tau ika ! ) Tapi tq la selalu bagi aku semangat dikala aku sedih and perlukan tempat untuk berkongsi . Ckap pasai kembaq nie tertarik plak untuk ak story about her . Toeng2 ...

Hahaha .. best la ada kembaq yg tak serupa tapi agak sama la perangai 2 . Entah sebab pa kami terpanggey diri kami nie kembaq . Haha dya nie selalu fham perasaan aku . Wlaupon kdang2 dya agak lambat untuk mengetahuinya .Tapi aku ttp akan hbaq kt dya . Kami dua kuat gossippp tau ! Jaga2 silap hari bulan kami pula yg digossipkan . Huahuahuahua .. Kadang2 klau dya nmpk ak x hepi dya mst akn tnya . " wey hang awat fatini ? cetala kat aku . awat ag x hepi ari nie . macam sedih ja . habaq la pasaipa " Haaa mcm 2 la dya ckap kt aku 
( lebih kurang la ayat dya ) . Dya tetap akn tnya aku wlaupon kadang2 aku bohong sbb pa kesedihan aku tu . Kadang2 aku cakap ak ok ja . Tapi klau mmg aku x dapt pendam sorang2 aku akn hbaq jgak kt dya . 

Hahaha best la kwan dgan dya . Sebelom ni aku tak pernah serapat nie dngan dya . Wlaupon kami satu kelas . Start fom 2 . Kami mola la rapat . Pi mana2 pon bersama . Hahaha .. Nk buat jahat pon bersma . Dan yang paling best selalu keluaq klas . Masok lam klas lambat . Hahaha itulah kerja kami dua . Tapi kami tak pernah ada kes yg terok la . Fly ka ? ponteng klas ka ? buli org ka ? Hhaha kami nakal ja . Kami tak jahat laa .. Hehehe ..
Haaa ... Satu lagi kami selalu tidoq lam klas . Best gilar ! Maybe smpai dapat mimpi pa ? Hahhaa .. Entah la . Tapi naik fom 3 nie dah berubah almaklumlah nak pmr katakan . Be strong man ! Hahaha .. lawak la bla pikiaq balik . Kelakar plak jadinya . 

Hurm .. nmpknya aku dah lari tajuk nie . Lain tajuk lain yang aku ceritakan . Bhahahaha .. Whateverlah blog aku ikut suka la nak ceta pasai apa . Tak masok exam pon ! Rasanya dah panjang lebaq ceta aku nie . Hahhaa ..
don't forget it ! Be strong man ! ;) Aku mnx maaf aku xdak  gmbaq terbaru dngan dya . So , xleh letak la . :( 

Friday, 25 January 2013

tragedi december :'(

luahan hati tini at 11:32 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

30.12.2012 tarikh yg aku x dpat nk lupakan (maybe). Satu tragedi menimpa aku n ayah aku . Nak tahu apa ?
Haa meh  sini chek nk ceta . Kisahnya bermula mcm nie ...

Hari Ahad aku p sekolah sbb da program kembali ke sekolah . Ok cm biasa , masok klas baru , dpat kwan yg dari klas len . Dpat cikgu baru . Gotong-royong bersihkn kelas . Everythings la . Lpas habis bersih klas bole balik la . Ok ! Ayah aku mai ambik aku kt sekolah . Time 2 hujan tapi x lebat la . Ayah aku drive carefully smpai rumah . Haa .. time nk kona masok kwasan rumah aku tu secara x sedar ada sebiji motor belah keta ayah aku . Time 2 aku x sedaq apa2 pon . Mata aku terpejam lpas terdengaq bunyi yg ngeri sngat . Kuat sngat bunyi 2 . Macam nk luruh jantung ak . 

Pastu aku bukak mata . Sebaik ja ak bukak mata aku tengok penuh serpihan cermin atas kaki aku . Ya Allah baru aku sedaq yg aku kemalangan . Aku rasa nak nangis ja time tu . Aku x tahu nak buat pa . Aku panggey nma ayah aku lpas aku nmpk bnyak cermin pecah dlam keta  . Ayah aku soh aku keluaq . Bila aku cuba bukak pintu 2 , pintu tu x leh dibuka , tersepit . Aku x dak pilihan lain aku keluaq ikot pintu belakang . Alhamdulillah aku ngan ayah aku selamat . Cumanya penunggang moto 2 yang agak terok . Apa yg aku nmpk bla ak keluaq dari keta , darah penunggang moto 2 . Ya Allah mcm nk pengsan aku tngok darah 2 . Lembut lutut jadinya . 

Kereta aku remok terok belah aku duduk . Nasib baek la cermin 2 x masok dlam mata aku . Alhamdulillah !
Semua nie salah penunggang 2 . Dya x nmpk ayah aku bagi signal nk kona . So , apalagi dya langgar laa keta ayah aku . Aku nangis bla tngok keta 2 . Terok sngat rupa dya . Esoknya 31.12.2012 , aku daftar msok asrama . Aku buntu sngat . Mcam na nk p asrma dengan keadaan keta yg mcm nie . Nak wat cmna , kena pergi naik keta 2 juga la . Dh x dak pilihan lain .Ayah aku buat polis report . Dan sekarang keta 2 dok di ICU . Dlam wat kritikal la .  Terok sngat rosak kat bahagian pintu . So , disbbkan x dak keta buat sementara nie , pergi mna2 pon kena naik motor la . Aku balik asarama pon kena naik motor jugak . Tak sngka naik motor best . Kena angin segar . Maybe  keta ayah aku dah siap dibaiki . Insyaallah dah bole p ambik hari Ahad nie .

Disebabkan kejadian 2 . Aku takot untuk naik keta . Aku jadi fobia . Aku berdoa sngat kejadian nie tak akn berlaku dah  . Amin ! Aku tahu Allah sentiasa ada dikala hambanya memerlukanNya . Aku x akan pernah lupa tarikh nie  . Be strong ! Always pray to ALLAH !

2013 :)

luahan hati tini at 8:24 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum



Happy New Year ! 
Hahaha lmbatlah ak nie , new year dh berlalu bnyak minggu dah . Kuahkuahkuah ... Nk wat cmna sentiasa busy . Aku kan dok di asrama , x sempat la nk update pasai taun baru . Heheheh .. sorry ok ? Btw ak ttp akan update . Terbukti lah nie aku tengah update tentang 2013 . Actually tak dak yg menarik untuk diceritakn tentang 2013 nie . Apa yg aku tahu , aku ialah " CANDIDATE PMR " . Oh My God ! Aku tak sanggop !! Haaa ... tu la Fatini jngan main2 dlam pelajaran ! Bila nk Pmr baru takot . Masok taun nie baru nak menggatai study betoi2 . Dua tahun yg lalu , tak mau plak study elok2 . Manusia macam ni lah perangainya . Bila susah baru ingat , bila senang ketawa besar tak ingat apa yg akn terjadi kelak . ( aku kata kat diri sendiqi la nie ) huahuahua ...

Ok ! Aku sekarang dah masok sesi pagi . So , pagi2 kena bangun awal . Certeka koi bopa aku bangun . Haa .. pukoi 5 pagi . Pandai pon teka ! Hahaha .. awai kan aku bangun . Ya la , nk mandi lagi , nak seterika baju lagi . Hurmm .. macam 2 la kehidupan asrama . Kena berdikari . Bukannya da 'bibik' kat hostel 2 .Tapi sekolah sesi pagi menbuatkan aku lebih cerdas . Hahaha dah tak bopa mengatuk dlam klas . ( mengatuk juga la )
Semangat kot klau sekolah pagi . Rasa selesa ja nk belajaq pagi2 . Sejuk ja . Bayu pagi lah katakan . :)

Sbnaqnya banyak lagi story . Tapi aku lupa lah . Umoq pon dah semakin tua . Huahuahua .. xdak la mengarot ja . Aku nie mmg bnyak menagrot sejak kebelakangan nie . Abaikan !! Hurm .. aku dah tak tahu nak story apa dah . Otak aku beku untuk menyampaikn cerita dlam blog aku nie . Heheheh ... 
Tak pa tak pa .. masa masih bnyak lagi . Lain kali aku update len . See you again  ;) 


Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos