Friday, 27 December 2013

Hai Dunia !!

luahan hati tini at 1:19 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum


Mulakan harimu dengan senyuman yang paling manis . Syukur alhamdulillah sbb kita masih merasa nikmatNya . Dah rasa lain sngat , lama sangat tinggai blog ni sampai rsa tak tahu nak ceta apa2 . Actually bnyak sngat story sebelom ni . Tak pa tak pa kumpulkan kembali semangat anda fatini . HAHAHAHA ... 
Haa ak nk hbaq yg ak penat sngat bertungkus lumus letak lagu dlam blog ni . Penat jgk la .. mmg la senang tapi semua lagu ak letak tak bunyi . Herm alhamdulillah setiap masalah ada penyelesaiannya . Haa ..  lpas ni nk bg elok lagi la blog .

Ak masih ada lagi tiga hari sebelom ak masok asrama . Yes ! Memang dh nk skolah pon . Dah naik fom 4 . Herm pantas sungguh masa berlalu . Rasa sedih pon ada sbb nk tinggai fom 3 . Walaupon time fom 3 pmr tp ttp hepi mcm tak dak masalah ja . Agak2 taun dpan kelas sekali atau tak dengan kwn2 . Dengan result ak yg mmg jauh beza dengan depa bole ka ak sekelas dngan depa . Tak pa wlau dimana pon kita berada klau ada usaha dan keyakinan untuk berjaya kita boleh lakukannya . 

Aku kena pandang kehadpan . Bila dh maju kehadapan baru boleh berjaya . Yang paling penting untuk berjaya ingat Allah . Cintakan Allah dahulu sebelum mencintai makhluknya . Yes perkara tu la yg ak lupa buat . Abaikan perintah Allah . Yes ! Ak tak tipu . Kadang kala lalai dengn suruhan Allah . Second dengar ckap ibu bapa . Semua org dh tahu semua ni . Mereka org yg telah lahirkan dan besarkn kita di dunia ni . 

And the last one , kena ada usaha dan keyakinan diri . Usaha dan doa . Selepas itu baru bertawakal . Remember Allah always beside you ..

Monday, 23 December 2013

i'm back

luahan hati tini at 1:56 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
Assalamualaikum

Haa ..... finally dpat jgk ak update blog ni . Ya allah klau nk ikotkn bnyak sngat ceta nk tulis kt sini . Tapi satu2 la kan ... hahaha . Herm ok first ak dah dpat result pmr . Herm alhamdulillah , wlaupon xdpat 8A ttp bersyukur mungkin rezeki ak takat tu ja time ni . Haahha kena try lebih lagi . Congrat untuk kwn2 ak yg dpat 8A and 7A .. bnyak tu ... 

Oh No !!! Tinggai bopa hari ja lagi nak sekolah dah . Dah nk masok fom 4 . Ok .. haa ak rasa subjek tambhan ak nk ambik account .. ak nk ambik geo pon time pmr geo ak dpat B . Hahahah ... terok betol . Insyaallah ak maseh stay dkat smkj lagi .. Sampai fom 5 . herm .. pejam celik dah nk spm pon . lpas ja hbis fom 4 terus fom 5 .. haaa time tu la nk kena buat betol2 .. 

Herm .. ok la ak bukannya da mood sngat nk update ni sbb blog ni berproblem la .. xdk lagu .. bnyak lagu yg try letak tapi ttp xbunyi .. herm xpa2 .. nnt elok la tu . kak ak akn bantu .. 

Saturday, 14 September 2013

open my heart

luahan hati tini at 12:12 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Alhamdulillah mlm ni terdetik untuk aku tulis luahan hati dalam entry kali ni . Setiap kali ak kata aku nak berubah . Tapi tak pernah aku tunaikan . Itulah kata manusia .. manis berbicara tetapi sukar untuk dipercaya . Mungkin bukan masa untuk seseorang itu berubah lagi . Allah itu Maha Besar . Dia tahu apa yg terbaik buat umatnya . Bila Allah dah bukak kn pintu hati manusia itu akn sedar dengan sendiri .



" ak teringin nk berubah mcm gadis tu . Tudungnya labuh , kata2nya manis , jalannya tunduk merendah diri , auratnya ditutup dengan sempurna .. Bestnya tengok gadis yang mcm tu . Muda2 dah pandai menjaga diri . Alhamdulillah " Pernah jgk aku kata mcm ni . Btw maybe time tu hnya hati aku berkata aku nk berubah mlangnya belum tiba masa aku untuk semua tu . Setengah org ckap .. You are what you are , jngan hipokrit . Yes tp tak slah untuk berubah ke arah kebaikan biar pon org ckp . " weh hipokoritnya dya depan kita bolelah buat2 alim tp belakang ntah2 mcm na dya " jangan sangka yg buruk jika tak tahu perkara sebenar . Nak berubah tu mst perlahan-lahan . 

Tak dinafikanlah aku selalu jgk sinting lengan baju time dlm klas . And secara tak langsung bdk lelaki nmpk . Kenapa time tu aku tak sedaq yg itulah aurat ku sbenaqnya . Buat pa tudung labuh jika aurat ditangan ttp terbuka .. Pernah jgk aku cuba pakai handsock p sekolah . Mcm yg disangka berapa hari ja lpas tu aku buang la . Kata aku "panas la rimas pakai handsock . Biaq la org nk kta pa asalkan aku dengan diri aku " Itulah sikap sebenar aku . Aku ada azam untuk berubah , aku dh cuba untuk menutup aurat dngan sempurna tp sebaliknya . Susah untuk menjadi wanita muslimah . Walaupon sudah menutup aurat dengan elok kadang kala kita lupa batas sebgai org islam . Manusia itu mudah lupa . Pernah aku dengar " selangkah anak perempuan keluar rumah tnpa menutup aurat , dosanya ditanggung oleh ayahnya sendiri " 

Just pray to Allah to open our heart and our eyes .. Hope we will be a good muslimah in this world . Amin .. Insyaallah .

Friday, 13 September 2013

20 days more

luahan hati tini at 2:31 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Yes aku tau dah lama aku tak update .. Sori netbook ni buat hal la .. Biasalah dh tua . Btw syukur alhamdulillah skarang dya dh boleh di on blik . Hahaha ... Actually bnyak sngat ceta yg nk distorykn kt sini .. tp ak dh lupa la .. hahah .. Takpa2 .. aku just nk gitau yg aku dh habis trial pmr and pra pmr ... 

so , 20 days more tu mknanya aku dh nk pmr . Mmg tak dinafikanlah takot sngat . Study pon aku malas . Malas study tp takot ... Herm .. aku takot apa yg aku study nnt aku lupa bila da dlm klas untuk pmr . Siapa yg tak takot untuk pmr yg sebenarnya . Nak sngat dpat 8A . Mesti bahagiakn . Tak dpat aku gmbarkn mcmna perasaan klau nma aku disebut sbgai org yg dpt 8A .. msti berderau air mata kegembiraan .. tp klau sebaliknya berderailah air mata kesedihan .. 

Ya allah sedar tak sedar aku mmg hmpir dngan pmr .. 2o hari tu bagi aku mcm esok lusa dh nk exam .. tapi msih dok online . Tak sedar2 lagi ...  herm .. maybe dekat sini ja kot aku nk story .. haha lain kali aku story len .


Thursday, 6 June 2013

who i am ??

luahan hati tini at 2:46 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Senyum :) .. Try untuk senyum wlaupon hati sakit dan sedih . Hurm .. sedihlah sbb cuti dh nak habis . Mcm nie la budak2 sekolah bla cuti and nk mula balik skolah mst segan kn . Hahah .. tini jngan malas nk pmr tau . mcmna nk dpat 8A klau malasnk belajaq . That right . Kakak aku pon baru ja naik bas pagi tadi . Balik USM  la . Dya dh nk exam . Aku tengok best ja dya study . Tapi mampu ka aku study mcmna dya study ?

Now , i have to try it . Belum cuba belum tahu . Siapa sebenarnya diri kita . Kadang2 kita selalu nmpk kebolehan org lain sedangkn kita buta untk menilai kebolehan kita sendiri . Owh lupa aku nak ceta . Result exam aku terok sngat . Bersedihlah aku atas kemalasan aku tidak study betoi2 . Bergembiralah org yg dpat A bnyak dh tu . Congrate sangatlah untuk semua yg pandai2 tu kn !! Hahaha 

Oh My God ! kerja kursus aku tak siap lagi . Mcmna ni ? Takot tapi malas aku nak siapkan . Cuti dua minggu nak bukak sekolah plk baru nak buat hw . So good !! Pandai sngat anak Ruslan ni . hahah .. betoilah kata mak aku selalu buat kerja last minit .. Good girl . Oh Thank You so much . I know i'm good :P .. Nevermind  abaikan sikap aku yg agk gila ni . Selama aku sekolah menengah ni belum ada lagi kerja kursus yg aku hnntaq . Terokkn aku ! Disebabkan naik fom 3 ni cikgu hbaq kerja kursus tu penting untuk pmr , So dengan senang hatinya aku akan hantaq . Hhaha . Tak dpat aku percaya semua ni . haha .. Ok bye !!


Senyum selagi mampu :)

Thursday, 30 May 2013

laugh & laugh

luahan hati tini at 1:30 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Ha'a kt sini aku nk gitau yg tuisyen aku dh habis hari ni iaitu hari khamis tepat jam 10.00 pagi tadi . Sedar tak sedar dh seminggu aku bercuti . Minggu depan minggu kedua . So , fham2 ja la . Hostel dok panggey dah nu . Hahaha .Yeah !! Kakak kesayangan aku nk balik . Malam ni dya bertolak naik bas . Insyaallah pagi esok sampai lah dya . Hahaha . Aku rindu teramat nie tau . Lama dh tak kacau dya . Lama dh tak tengok muka dya yg ada pipi tembam tu . Hahaha gebu plak tu pipi dya . Macam nak gigit ja . Eh2 mengada plak aku hari ni . Klau dya baca ni mst dya marah aku . Biasalah kakak aku mmg mcm tu . 

Ni la kakak tembam aku haha . Comelnyaaa (burung merpati)

Haa lupa nak cerita aku cuti seminggu ni penat sngat melayan sorang budak kecik dlam rumah ni , Mentang2 lah baru boleh berjalan . Penat aku mengikutnya . Hahah dh la jalan terkedek-kedek mcm itik . HAHA .Jahatnya aku kata kat adik aku . Hikhik .Aku tertanya-tanya mcmna mak aku besarkan anak2 dya . Aku baru ja jaga adik aku bopa hari ja dh merungut . Mak aku yg jaga kami semua dh bertahun-tahun tak plak merungut depan anak2 . Hahaha . Itulah mak&bapa . Sesusah mana pon membesarkan anak , tak pernah merungut . 

Adik tomey2 aku yg bermcm-mcm karenah dya ada . ahahak

Kadang2 penat jaga dya tapi tak larat gelak dok ngan dya . Riak muka dya hahaha lawak sngat . Mcm2 jenis muka buat . Silap hari bulan kening ziana zain pon dya boleh dibuatnya . Haha jangan jeles tau . Hehe . Biasalah budak2 mmg mcm tu . Wah family aku lebih bahagia adanya dya . Ingatkan kami tiga beradik ja . Rupa-rupanya tambah lagi sorang ni . Alhamdulillah tidak ku sangka, tidak juga ku duga . Rezeki tu . Allah nak bagi . Herm time aku dok tengah update ni dya tengah tidoq . So , tak dk sapa la nak kacau sebab adik lelaki aku yg suka jadi spy tu p tidoq rumah tok aku . Hahaha lama dh aku tk nmpak dya . Rindu lak aku nak jumpa dya . Actually lama dh kami tak berperang dlm rumah . Dengaq mak ngan ayah beletiaq sebab kami dua . Dahsyatkan . Klau kami bergaduh silap hari bulan rumah pon jadi macm tongkang pecah . Hahaha . See you soon :)

Shut up i know he hensem ;)


Monday, 27 May 2013

think positif :)

luahan hati tini at 1:12 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Ciptaan Allah itu mmg cantik . Tengoklah langit msti akan rasa tenang . Tengoklah bulan dan bintang yg menerangi malam yg suram pasti kita akn gembira . Allah memberi kita kesedihn ada sebabnya . Untuk menguji sejauh mana kesabaran umat2 Nya dimuka bumi ini . Setiap yg berlaku ada hikmahnya . Mcm lah Allah turunkan hujan dan kita mencari dimana matahari yg menyinari rupa2nya Allah memberikan kita pelangi yg indah disiang hari . 


Kadang kala manusia mesti terfikir bahwa Allah itu tidak adil . Salah ! Allah itu Maha Adil . Allah jadikan semua org itu sama . Cumanya manusia yg salah menilai . Nmapk org segak ja tertanya-tanya kenapa Allah tak jadikan aku secantik mereka ? Kenapa ? Kerana Allah itu adil . Allah jadikan semua manusia cantik dimuka bumi ini . Allah jadikan kecantikan rupa dan hati . Tak smestinya cntik rupanya hatinya turut cntik sperti rupa yg dipuji org . 


Mengapa Aku tidak berjaya seperti mereka ? Mengapa ? Kerana disebalik kegagalan akan tersirat satu keinginan untuk berjaya . Gagal tidak bermaksud gagal selamanya tetapi gagal akan membuat seseorang teruskan usaha sehingga berjaya . Jangan putus asa jika kita selalu gagal kerana apa yg Allah nak tunjukkan sesiapa yg berusaha akn mendapat hasilnya . Selagi kita hidup buktikan usaha kita . Tunjukkan bahawa kita mampu menjadi seperti org2 yg kita nmpk mereka berjaya .



Kita menyukai seseorang dan kita terfikir kenapa aku tak dpat dya ? Aku sukakn dya ? Kenapa ? Kerana mungkin lelaki yg kita suka bukan jodoh kita . Tersenyumlah dikala melihat orang yg kita suka bahagia bersama org yg dya cintai . Allah akan memberi org yg terbaik untuk kita . Jodoh itu di tangan Allah .



Ingatlah cintalah Allah sebelum mencinta sesiapa . Cinta Allah itu kekal selamanya . Cinta Allah lebih besar dari cinta manusia yg penuh dengan lakonan semata-mata . Think !





Sunday, 26 May 2013

new sim :)

luahan hati tini at 12:29 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hallo hallo . Ada satu story kali nie . Hermm ... Nak tau tak aku dah tak msj ngan org bnyak hari . Baek kan aku . I know who i am . Hikhik .. Maklumlah i dh dekat sngat dengan PMR . Takot sngat2 nie . Oh My God . Mampuka dpat 8A ? Insyaallah , Amin !

Haa .. nak tau tak kenapa aku tiba2 baik tak msj ngan org . Sbb org tak nk msj ngan aku . Hahha . Orang mcm aku nie sma la nk msj kn ?? Buang kedit ja . Hihik . Tu satu hal . Yang keduanya sim aku kena block disbbkan kebodohan aku sendiri . Mcm2 aku wat kat fon aku geram sbb tak dpat msj . So last skali aku tak leh msj ngan spa2 . Bahagia sngat2 tau :)  

Aku hbaq kat ayah . Alhamdulillah mati2 aku ingat ayah aku nk marah . Tapi tak pon siap tnya lagi nak beli sim yg baru ka ? Ohh .. disbbkn aku anak yg baik dengan senang hatinya ak jawab tak nak la . Hahha alasan sbb aku nak pmr tak perlu kn fon . Lagi pon xdk nk msj ngan spa2 .  Hurm tapi tiba2 aku ubah fikiran .

Cuti sekolah 2 minggu . Takkan aku terperap kat umah ni asyik tngok tv and mengadap depan komputer . Bosan la aku klau 2 minggu mcm tu . Nak jugak msj ngan org . Hahaha walaupon kenyataannya takdk spa nk msj aku . So sad kn ?? Hahah btw aku nk hbaq esok ayah aku bwk aku p beli sim baru . Tunggu la manusia2 . Aku da misi nak kacau hampa . HAHAHA . 

Friday, 24 May 2013

Maafkan aku ibu & ayah

luahan hati tini at 1:23 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hai semua ! Apa khabaq ? Sihat ? Hahaha bnyak plk soalan yg ditanya . Menyampah sudah ! Dekat sini aku dengan bangganya nk hbaq aku cuti sekolah 2 minggu . Uihh mna bnyak hari pon . Sikit ja . So jngan jelous tau sbb semua bdk sekolah dah start cuti . Ahahaa . Disebabkn dh start cuti mknanya exam mid year pon dh tamat . Dengan senang hatinya aku nk bagitau susah sngat soalannya . Sukar untuk aku jawap . Aku dpat rasa satu subjek pon aku xdpat A . Ya Allah mcmna nie . 

Ha'a main2 lagi dlam klas . Cikgu ajak tidoq dlam klas . Sembang sana sini . Langsung tak hiraukn ckgu kt depan yg terkeluaq anak tekak dok terang pasai pelajaran . Terok sngat sikap aku . Aku sedaq kesalahan aku . Mesti mk & ayah sedih bla result aku terok . Maafkan aku . Haa .. nk tau tak aku da buat sajak . Jom hayati !

Sajak Buat Ibu & Ayah .

Maafkan aku ibu & ayah 
Aku tahu apa yg mereka inginkan 
Inginkan kejayaan anak2
Melihat anak2 ke Menara Gading 
Itulah yg ibu & ayah mahukan 

Maafkan aku ibu & ayah 
Mereka menghantarku kesekolah untuk menimba ilmu
Penat lelah bekerja mencari rezeki 
Untuk membesarkan ku menjadi insan berguna 
Tetapi aku menjadi sebaliknya 

Maafkan aku ibu & ayah 
Kadang-kala aku rasa niatku tidak betol ke sekolah
Cikgu mengajar dihadapan aku bermain-main di belakang
Bersembang , bergurau senda tanpa had
Ketawa tanpa berasa hormat pada guru 

Maafkan aku ibu & ayah 
Aku pernah terjebak dengan permainan cinta 
Cinta yg hanya merosakkan hidup
Aku terlalu ikutkan hati sehingga lupa siapa sebenarnya aku
Lupa tanggungjawab sebenar aku sebagai seorang anak & pelajar

Maafkan aku ibu & ayah 
Aku tidak mengikut perintah Allah 
Lambat menunaikan solat dan kadang-kala leka dengan permainan dunia 
Leka sehingga kewajipan yg harus dikerjakan oleh orang islam ditinggalkan .
Asyik dengan kehidupan yg hanya pinjaman dan sementara 

Maafkan aku ibu & ayah
Aku salah mendidik diri sendiri 
Aku takut keputusan peperiksaanku menghampakan mereka 
Apa sebenar matlamatku
Pergi untuk bersuka ria 
Pergi untuk bercinta 
Atau pergi untuk berjaya ?

Maafkan aku ibu & ayah
Aku mempunya cita-cita yg tinggi 
Impian ku untuk menjadi seorang doktor 
Adakah dengan sikap ku sebegini akan membuatku berjaya 
Aku tahu semestinya tidak tanpa usaha .

Maafkan aku ibu & ayah 
Siang malam berdoa untuk kejayaan anak2
Menangis memohon dengan penuh kusyuk semata-mata demi anak
Tetapi apa yg anak balas untuk ibubapa 
Keputusan peperiksaan yg teruk sehingga mampu menjatuhkan air mata ibu & ayah
Air mata kesedihan atas kegaagalan anaknya .
Tetapi mereka insan yg tabah 
Sembunyikan kesedihan yg ada dengan satu ukiran senyuman tanda bangga dengan usaha anak 
Maafkan aku ibu & ayah 

Karya : nurfatiniruslan 
Tak dk ciplak2 tau . Hasil tulisan sendiri . :)

Thursday, 28 March 2013

so sad :(

luahan hati tini at 2:23 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hari nie aku tak hepi la . Rasa x best sangat . Cuti dh nak habis , nk kena balik hostel dan yg paling sedih tak ada sapa nak msj dengan aku . Hurmmm :'( Ni nangis nie . Teganya kwan2 aku . Xmau msj ngan aku . Aku bosan la klau xdk spa nk msj aku nie . Selalunya ada sorang hamba Allah nie yg selalu msj aku klau aku bosan . Tapi dya dh tak balas msj aku . Dya marah aku ka ? Kedit dya habis ka ? OMG ! Bosan teramat nie tau . Pleast laa spa2 tolong antaq msj kat aku untuk hilangkn rasa bosan nie :p .



hurm ..kedit tengah banyk taknak plak msj . Time kedit ada bopa sen ja berduyun-duyun msj masok . Eh tak2 . Tak sampai berduyun pon tp ada la 2 or 3 msj yg masok . Tonggek betoi la . Ini membuatkn diri ku seperti tunggul kayu . Arhhh bosan sesangat nie . Macmna nak hilangkn bosan ni ? Sedih pon ada sebab tak dk sapa msj . Tapi bole la jimat kedit . Hahha . Nevermind . Otak aku mmg kurang betollah hari nie . Hurmm .. tetiba ja rasa lenguh tangan ini menaip . Ok aku berhenti takat ini walaupon entry aku kali ni agak pendek .. :)



Wednesday, 27 March 2013

someone special :)

luahan hati tini at 11:24 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hai pembaca ! Apa khabar ? I know you all sihat . Eeww bajet la aku nie . Weekk :P Muntah hijau la nnti depan nie . Hahaha .. Eh2 silap perempuan gelak kena sopan tau :) . Apa yg aku nak story kat sini aku pon tak tahu . "Apa yg kau mahu apa yg ku perlu dan aku pon tak tahu huwooo ... " Lagu apa yg aku tulis nie ? Nevermind , semua tu tak penting . Yeah ! Aku rasa hidup aku sejak kebelakangan nie hepi sngat . I don't know why ? Tapi jngan hepi sngat tau nnt tak pasai2 sedih tanpa sebab plak . Hahaha .

Hanya dengan satu senyuman mampu sembunyikan seribu kesedihan :)

Tadi aku baru ja chat dengan kembaq aku nie , dya cakap dya dah boleh buat origami bunga . Hampir lima kertas warna dya bazirkan semata-mata nak wat origami tersebut . Untunglah dya . Dya da dpat bunga dari someone . Tahniah Ika , I know you hepi . Gadis mna tak hepi klau dapat sekuntum bunga dari lelaki . Dan bunga tu pulak hasil dari tangan sendiri untuk menghasilkan origami bunga . Yeah ! nnti boleh la ajaq aku plak tau ika . Bangga kembaq aku dah boleh buat origami bunga , aku bila lagi ? Sedih kay :( Ok la takat ni ja entry untuk kali nie . Babye !


Monday, 25 March 2013

u make me smile :)

luahan hati tini at 3:06 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Tahu tahu jala kehadiran aku kat sini semstinya nak update entry baru kay . Hahaha .. dah lama aku buka netbook nie . Sian dya panas dh . Nanti tak pasai2 meletup . Ohhh no!! Tak boleh la update tanpa netbook . Sat ja nnt aku tutup la . Nak ceta something nie kat my lovely blog . Cewwah sayang la sngat kn . Nevermind . Dengarlah rintihan hati ini . Let read .




Best gila hari nie . Walaupn ada tuisyen tp aku tetap hepi . Haha :) Fatini gelak sopan sikit tau . Ok2 . Hurm pada mulanya mmg la segan nakp tuisyen tp bla dh balik tuisyen best la . Aku on9 tau . Aku chat dengan sorang nie tau . Waaa .. best sngat okey . Jangan jeles . Eh tak2 , buat apa nak jeles kn .Chat ja pon xpyah la jeles2 xdpat apa pon . Hurm hilang bosan aku chat dengan dya .Dari aku sedih boleh jadi hepi . Hahaha Tq a lot .



 Tapi adalah sorang budak dlam rumah nie yg dok sukarela jadi spy aku . Dya dok intip aku chat ngan spa . Hey kalut la adik aku nie . Sibok ja . Tak dak angin tak dak ribut kata aku chat ngan pakwe . Tak habis2 dengan pakwe . Hey , kawan ok . Klau pakwe xsyok la chat . Msj baru syok . Private la sikit . Hahhaha ... hiraukan adik aku . Allah tergelak besar plak . Minta maaf kepada pembaca . Hikhik . Memang hepi la klau aku chat ngan dya . Hihi .. :)



Sunday, 24 March 2013

mistake

luahan hati tini at 1:14 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum


Kadang2 manusia lupa yg semua org pernah buat kesalahan . Aku sendiri pon pernah . Manusia mudah lalai dan alpha dengan keadaan sekeliling . Hanya dngan satu kesenangan lupa Tuhan . Tapi apabila susah dan sedih baru teringat pencipta . Masyaallah , tak dinafikan lagilah , manusia memang senang didunia tetapi susah diakhirat kelak kerana kesalahan sendiri .

Aku x sepatutnya kata mcm tu kat dya . Betoi every people make their mistake . Tak salah klau kita maafkan . Tapi klau dh slalu buat perkara yg sma , sebaek mna pon org tu , dya habis jugak kesabarannya . Ya tak ya kepala sendiri dipijak org terasa seperti org bodo yg tak  tahu apa2 . Mungkin ini semua satu pengajaran . Klau tak silap lah , aku pernah dengar kata-kata yg klau kita buat sesuatu kat org , tuhan akan balas balik . Aku pernah buat salah kat org , ang org balas balik . Btw , xpa setiap perkara yg kita buat mst dapat balasan yg setimpal . Wlau sejahat mna pon dya kat kita , kita msti maafkan .




Friday, 22 March 2013

stop lie !

luahan hati tini at 12:20 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

5 minit lagi tepat pukul 12:00 tengah malam . Sori , aku belom ngantok lagi la . Susah nak pejam mata bla pikiaq apa yg sorang hamba Allah nie buat kat aku . First sekali benda yg aku benci ialah penipuan . Aku memang meluat org yg tipu aku . First aku bole maafkan . Maybe dya saja ja kan . Tapi kali kedua aku dapat tau dya tipu lagi . Dya mereka cerita . Kali ketiga aku dpat tau lagi dya menipu aku . Ringan sungguh mulut dya nak menipu orang . Itulah manusia !



Tak sangka perangai dya mcm tu . Aku memang percaya apa yg dya ceta kat aku . Tapi bla aku pikiaq balik , semua tu tak masuk akal pon . Tuan punya badan pon kata tu semua bohong . Owh ! mcm tu rupanya . Apa yg dya dpat klau dya tipu aku . Satu2 dya tipu . Pandai sungguh dya mereka cerita . Aku tabit hormat la dekat hmba Allah nie . Kadang2 klau nak ceta apa2 dya bnyak mengubah ceta yg benar . Tokok tambah mcm2 . Hey privacy ok ! Setiap org da privacy masing2 . Hang sendiri pon ada . Aku tak pernah pon menjaja rahsia hg kat org . Blog aku takdak pon ceta pasai hg . Hey girl ! Tolong lah ubah sikap . Yang aku tak paham lani sbb pa dya perlu tipu ? Reka mcm2 ceta . Free ja dpat dosa . 




Wey aku pon da tahap kesabaran . Sampai ketahap yg aku tak dpat kawal dah . Maybe mcm2 bole jadi . So , tolong la . Jangan bagi aku benci sbb kebohongan hg . Perangai hg yg membuat org benci tau ark . Menyampah okey ! Aku pon da perangai yg tak menyenangkn org len . Aku sedaq semua tu . Takkan la org mcm aku nie tak dak sapa nak meluat kn ? Klau meluat tu ada sebabnya . Takkan tanpa apa2 sebab nak meluat . Betoi ka tidak orang mcm tu .Aku ceta pasai nie kat blog bukan sbb nak bgi orang baca . Tapi lagi simpan lagi sakit . Lagi meluat aku tengok . Sori lah , sekali aku dah meluat susah untuk aku suka balik . Sekali aku dah sakit hati , dah tak bole buat pa2 dh la . 


Kadang2 merajuk tanpa sebab . Dok buat badmood depan aku plak . Nie yg lagi menyampah dibuatnya . Hey ! benda yg kecik pon nak merajuk ! Come on lah . Klau dh matang sangat tak payah dok buat perangai macam budak2 la . Tunjuk la yg hg tu dah matang . Easy !Wey sori , aku memang dah tak tahan dengan perangai hg . Aku tak mau la sebab penipuan hg tu aku dah takkan percaya hg lagi . Tapi klau dah bnyak kali hg tipu mmg cerita2 yg keluaq dari mulut hg susah untuk aku percaya .


Friday, 1 March 2013

kau ilhamku :D

luahan hati tini at 2:57 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Gud afternoon ! Hahahah .. Nak tahu tak satu benda ? Aku baru ja bangun tidoq nak dekat pukoi 12.00 tadi . Terok tak aku ? Jngan kata aku terok tau . Biasa lah tu dok asrama koi 5 pagi dh bngun . Hihik .. Terdetik hati aku untuk story tentang sorang nie . Haaa .. agaknya siapa lah . Semestinya seorang budk 
lelaki . 

Sudah sekian lama aku tak sehepi nie . Hepi aku pon kadang2 ada jgk sedihnya . Tapi bla aku nmpak ja sorang bdk laki nie , aku teros da semangat . Budak laki nie bukan sekelas dngan aku la cuma setiap kali klau aku nak masok klas mst akn lalu depan klas dya . Hahaha ... aku rasa hepi sngat bila nmpk dya . Dari takdak mood tetiba ja ada mood . Hahhah .. Dari yg aku nmpak dya baek orangnya . Maybe tak sama macam laki yg lain kot . Pada aku dya nie hormat perempuan . Itu pada pandangan la . Hati dya cuma Allah yg tahu . Sebab itulah kita tak leh menilai orng dari luarannya kerana dalamannya kita tak tahu .

 Ok dya nie tak la tinggi sngat orgnya . Time fom 1 sama tinggi dengan aku ja . Omey angat !! Hahaha . Nak tahu tak aku pernah bergaduh dengan dya sebab ketinggian . Aku kata dya pendek pada aku . Hahhah tak silap aku dya pernah marah aku smpai block aku kat fb . Dahsyat jgk budak nie . Maybe dya meluat kat aku sbb tu dya wat cm 2 . Tapi bla naik fom  3 maybe dah ok kot . 




Aku da chat ngan dya ari tu . Ya Allah best la chat ngan dya . Dya spoting la . Panjang jgk la chat aku ngan dya . Aku da tnya dya ada mkwe tak . Nnti tak pasai2 mkwe dya mai serang aku sbb tau aku chat ngan dya . Hahhah .. dya kata dya tak dak mkwe . Sbbnya dya tak pandai mengorat perempuan . Aku tnya la dy lagi habis tu takdak sukakat spa2 . Imposible la tak dak perasaan suka . Then , dya jawab klau dya suka katsapa pon dya must pendam ja . Klau pendam dya ja tahu org len tak tahu . Hahaha betoi jgk kata dya , pendam klau suka kat org . Klau luah pon buat sakit hati ja klau orng tu tak minat kat kita . Kn kn ??


suka tak bole diungkap hanya melalui bibir . But show it .

Kadang2 klau aku usha dya leh terkantoi . Ada pernah aku usha dya and dya tau aku usha dya . Ya Allah malunya aku . Best la klau tengok dya . Rasa TENANG ja . Aku pon tak tahu kenapa bla nmpk dya terlebih bersemangat . Tengok dya senyum .. Omey angat !! sukaksukasukasuka dan suka kat senyuman dya . Agak2 sapa yg dya suka ? Beruntunglah pompuan yg disukainya tu . Aku ingatkn lelaki tak pandai nak pendam rasa . Tapi bla aku kenai dya , oh mcm nie rupanya . Pendam perasaan . Klau lelaki lain mst nak mnx kapel punya . Aku rasa mcm dya tu ilham aku . Mmg la dya tak support aku . Tap dya da kata yg aku nie kawan dya . Dya anggap aku kawan lebih baek pda anggap aku musuh kay ! 

Hahaha satu lagi dya nie pemain bola sepak tau . Hahhah kuat lari pulak tu . Time merentas alam dya dapat no . Wah tengok badan lah . Badan dya kecik ja . Aku gemok lagi pada dya . Hahaha . Kenyataannya aku memag gemok kay ! Tak dpat dinafikan lagi . Aku takkan habaq siapa nma dya . Mybe org baca org dpat tahu kot . Aku tulih pasai dya bukan bermaksud aku suka gila2 kat dya . Tapi bagi aku dya laki yg bagi semangat kat aku . Hanya dengan bila aku nmpak dya teros ada semangat dlam diri aku . Tapi kadang2 kita ja yg syok tengok dya , tapi dya tak rasa apa pon . Jangan kecewa untuk kali kedua tau ! Jangan terlalu berharap dengan orag yg mungkin bukan untuk kita . Cewwah ayat aku . Buat esei fail . Klau bermadah pandai la jgk . Hahaha ..



Thursday, 28 February 2013

trust me !

luahan hati tini at 7:16 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum
 
Alhamdulillah niat aku nak update blog dh tercapai nie . Ha'a bnyak la ceta aku nak story dengan blog aku nie . Hurm .. tidak sbar rasanya . Haa .. meh2 dengaq ceta yg aku nak smpaikan . Hope pembaca enjoy .Actually bila aku pikiaq balik sebanaqnya aku tak kapel pon dengn sorang makhluk Allah nie . Memang betoi la dya da bagi surat mntak kapel kat aku. Tapi aku tak kata pon aku setuju nak kapel dengan dya . Bodoh la aku nie ! Kenapa tak pikiaq dari dulu lagi . Buat sakit pala otak ja pikiaq benda tu . Perkara tu takkan betoi klau bukan dari mulut aku sendiri .
 
Tiba2 ja ada orang kata ak kapel dngan dya . Habis heboh perkara tu . Lpas tu masok taun nie , ada lah hamba Allah yg sorng nie mulut baek sungguh dok kata kat aku . Hamba Allah nie kata yang aku menaruh harapan dekat lelaki tu padahai laki tu tak suka pon kat aku . Hei ! pleast la ingat aku pompuan jenis tu ka ? Aku dah maruah diri ok . Hamba Allah nie kata kat aku yg aku terhegeh-hegeh dekat mamat tu . Tonggek la pompuan nie . Ikot sedap mulut dya ja nak kata kat org . Tak padan dengan badan kecik , mulut mcm apa gi . Pompuan nie memang meluat gila2 kat aku . Aku pon tak tau apa yg aku buat kat dya smpai bole meluat kat aku mcm tu . Wey pompuan ! aku berdiam , bukan berarti aku takot dengan hg la . Sori lah . Dengan hg sekali jentik ja . Klau hg bole mengata mcm2 kat belakang aku , aku boleh cakap terus terang kat hg yg aku lagi benci and seribu kali meluat dekat hg .
 
Wey main fitnah ja . Orang mcm nie aku paling meluat . Hamba Allah nie kata aku masih dok suka dekat mamat tu . Hei ! I don't like him anymore ! Susah sngat nak percaya ? Nak bukti . Perlu ka hg tau aku suka ka dak kat mamat tu ? Yang busybody sangat pasaipa . Hg dok terhegeh-hegeh kat sorang mamat nie aku tak heboh pon kat orng . Aku sikit pon tak kata kat hg . Sikit pon aku tak ambik kesah pasai tu . Tak masok exam pon nak tnya hg suka kat sapa . Not important .
 
 
 
 
Aku kata aku tak suka tak suka la . Susah sngat nak percaya . Kan aku cakap jngan percaya dari sapa2 tentang perkara nie klau ianya tak keluaq dari mulut aku sendiri . Aku benci orang yg mereka cerita . Kata mcm2 benda yg tak betoi pasai aku . Amboi nnti klau aku bawa ceta kat orng pulak kata aku nie tak reti simpan rahsia la apa la . Semua slah kat mata orang . Aku anggap budak laki tu just sebagai kawan . That all . Satu lagi benda yg aku nak ingatkn bahawa aku benci orng yg menipu aku . Sekali aku dpat tau dya tipu aku jngan ingat aku nak percaya kata2 dya . Aku tetap dengan pendirian aku . Aku benci orang mcam tu .
 
 
 
One more thing tolong lah percaya yg aku mmg dah tak suka kat mamat tu . Aku tak maula kapel buat msa sekarang . It time to study ok ! Think abaout that . Orang yg tak pernah kapel ilah orang yg mahal harga dirinya kerna dya tak pernah tewas ke tangan lelaki kecuali suaminya kelak .
 
 


Thursday, 14 February 2013

berani ? mai la !

luahan hati tini at 12:34 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Bismillahhirrahmanirrahim ..
First skali mestilah kena mula dengan bismillah dan berakhirnya sesuatu dengan alhamdulillah kay . Hurm .. sedar tak sedar dah nak habis cuti tahun baru cina nie . Alahh ... tak puas lagilah bercuti .. nak lagi nak lagi .. Ish gegeh la fatini nie . Bukan budak2 lagi dah . Dah remaja kay . Hahahah . Macam nie la manusia selalu tak puas dengan apa yg ada . Dah dapat tapi nak lagi nak lagi . Astaghfirullah .. Insaflah wahai manusia . Susahkah untuk mengucap alhamdulillah atas kurniaan Allah kepada kita hamba yg lemah ini . Hamba yg hanya mmapu berdoa kepada Allah . Eh eh fatini nie selalu bagi tazkirah tak kena waktu la . Ok teruskan dengan cerita aku . 

Aku nak ceta yg pernah ada orng kata aku nie 'gemuk' and aku benci org 2 . Bla aku nmpk ja org tu aku mst arhh .. meluatnya aku tengok dya mcm nk sepak pon ada . Benci yg teramat sngat kay . Aku mengaku aku gemuk . Tapi benda yg aku paling meluat ialah org kritik tentang diri aku . I hate ! Nak tegoq tak pa. Aku terima jika apa yg mereka tegoq tu betoi tp aku tak suka orng bangkag aku . Klau aku kata aku nak buat sesuatu aku akn buat tapi tengok keadaan la . 

Aku nak bercerita tentang sorang budak sesi petang nie yg kongsi meja dengan aku . Pleast la baru fom 1 dah buat kurang ajaq . Awai tahun nie . Dya tak kenal lagi aku sapa ? Wehh budak , aku tak takot ngan hg la . Klau setakat buat note letak bawah meja aku . Aku leh buat lebih lagi dari itu kay . Nak tau tak aku tinggai buku teks bawah meja . Aku letak sebelah ja . Aku baru tinggai sikit ja dya dah buat note tulis " hampa jangan la tinggai buku bawah meja , kami pon nak letak barang jgk " Barang dya banyak tara mana smpai tak muat letak bwah meja aku tu . Wey hormat la sikit . Aku bukan nk hg mai sujud hormat depan mata aku .  Tapi selama 2 tahun aku kongsi meja dengan kak2 fom 3 and fom 5 aku tak pernah buat mcm hg buat nie . Depa letak penuh dngan buku teks depa fail depa . Satu buku pon aku tak leh tak bawah meja . Aku bukan tak berani nak tulih note kat depa cuma aku hormat depa . Aku tau buku2 depa lebih bnyak dari buku aku . So, tak dinafiknlah motif depa tinggal buku bwah meja  .Weh !  use your brain to think la !  Jangan main tulis ja . 

 Nie aku nak lepas geram nie . Belum jumpa budak tu lagi . Tunggu la lambat laun aku akn face to face dengan hg . Wey klau berani sngat kenapa tak jumpa depan2 hbaq kt aku jngan letak buku bwh meja . Mai la cakap . Arhh .. aku meluat la orng mcm nie . Rasa cm na sepak pon ada . Tapi satgi aku sepak dya kata kes buli plakkn . Masok salah laku murid . Msuk rekot disiplin . So , smpai kat kementerian & mak bapa aku pon tau kena tendang p sekolah len . Hahhaha nnt orng panggey samseng sekolah plak . Famous mengalahkn hotstuff plak nnt . Tak pasai2 satu sekolah tau . 

 Jangan bagi aku hilang sabaq . Tak pa aku p sekolah hari ahad nie aku nak tengok dya nak letak pa bwh meja aku . Letak la selagi mmpu . Setakat hg fom 1 tu aku tak heran la . Sebelah mata ja aku tengok or lebih syok tak tengok langsung kot . Aku dah penat nie lepas geram . Blog aku jadi mangsa . Mood aku tak baek nie . Hahahha xdak la . Aku stady ja . Dengan hidup aku yg sederhana nie . Byebye :3 Alhamdulillah lepas jugak geram aku . 

Tuesday, 12 February 2013

Bukit Ayer & Kuala Perlis :)

luahan hati tini at 10:22 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Selamat malam , hahha tetiba ja idea datang nak update tentang family's outing . Yeah i like it .. muahhh banyak !! Best gilar kemarin kami semua keluaq jalan & mandi-manda . So fantastic ! muahahaha ... Astaghfirullahhalazim .. bawak mengucap tak baik anak dara gelak besar . Balik pada ceta aku . Family yg aku maksudkn nie bukannya keluarga aku ja tapi menrangkap satu keluarga yg besar yg terdiri daripada adik beradik mak aku ok !

Aku sampai Bukit Ayer dlam pukul 4.30 mcm 2 la . Aku mandi sat ja . Ayaq dya sejuk sngat la . Tak tahan aku . Hahahaha .. Aku nie penakot ayaq tau . Sebab aku pernah lemas time mndi dekat Bukit Ayer la . Wahh !! Menakutkan aku ja la . Tapi aku tak putus asa , aku teruskan semangat untuk mandi jugak . Actually tak mandi pon . Just letak kaki dalam ayaq ja . Kuakuakuahhh .. Ramai sngt la lelaki . Aku nie pemalu orngnya . Hahaha .. mnada aku dengan diri aku la . Ikut suka aku la nak buat apa pon . Orang nak kata apa2 kat aku ? Dipersilakan dengan hati yg terbuka . Mereka kata mereka dapat dosa tau !


Lepas mandi tangkap gambaq la . Wah bole jadi model majalah nie .
kuahkuahkuahhh ..


Paha aku lah yg paling besaq di situ . Malunya !! Abaikan tengok muka dah la ok !


 my mom & my sis love them so much !! muahhh pipi kiri 
muah pipi kanan <3


Tengok2 sweet dak aku ngan ayah aku . Katakan sweet . Hahaha makaseh .


Nie lak tok kesayangan aku . Bukan yg tudung puple tu tau . Yg sebelah tu . Ok kali
nie gmbaq tok aku plak . Tok wan aku tak ikot la .


Arhh penat gilar bergambaq dekat sana . Puas kami semua bergambaq dan menikmati pemandangam hutan di Bukit Ayer 2 . Kadang2 aku tengok menggerunkn jugak . Hehehe .


Gambaq si comel nie tetap ada . Sori gmbaq adik lelaki aku xdak sbb dya sibok mndi .
Lagi pon dya x suka bergambaq .


Ok perjalanan kami diteruskan lagi ke lokasi seterusnya iaitu Kuala Perlis la . Smpai ja dekat sana wah .. bnyak sungguh kereta . Dah nma keta pon banyak orng nya lagi ramai la . Tapi don't worry kami ttp dpat parking keta kami . 


Aku sempat ambik gmbaq nie . Aku suka 
<3


 Nie la family mak aku . Perempuan semua ada sorang ja lelaki tapi tak ikut sekali .


 Teserlah kegemokan aku disitu . Anak sama besaq dengan mak . Hahahah


 Gambaq beramai 


Gambaq kami berlima wajib ada .


Kami bergambaq time matahari dah nak terbenam . Cantik sngat suasana kat situ kay . Wah best la dpat tengok matahari terbenam .
Sebenaqnya bnyak lagi gmbaq yg kami ambik . Tapi takkan la nak letak semuakn . Simpan sama la . Hikhik ! Ya Allah pengalaman nie mmg susah aku lupakan . Jarang kami nak keluaq ramai2 macm nie . Best tau sekali sekala keluaq sekali . Boleh mengeratkn lagi silaturahim antara sanak saudara . Muahh <3 aku suka sngat kay ! 


I love this picture so much muahhh banyak2 kat gmbaq nie .

family 's dinner

luahan hati tini at 2:55 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Hye semua ! Ok aku nak ceta tentang apa yg aku buat time cuti tahun baru cina nie , Actually aku & family aku , a big family la katakn . Hahaha .. aku suka aku suka . Ok let me tell you all .

Hari Ahad Malam,
Best giler kami da buat makan2 dengan keluarga dekat rumah tok aku lah . Hahaha nmpk sedapkn . Tu baru tengok belum makan lagi . Baru sesuap nak lagi nak lagi . Hikhik :)



Bukan setakat 2 ja tau mcm2 makanan ada . Kek pon ada , ayam bakar ermm ... yummy !! 





Hurm ... semasa orng sebuk membakar ayam , elektrik tiba2 terputus . Ish kacau line la . Hahha lama jugak la elektrik takdak . Haha sementara elektrik terputus aku ,kak and sepupu2 aku bergambar la .Tunggu apa lagi kn? Hhehehe .... 


Hahah wlaupon takdak elektrik gambaq tetap kena ambik . Hikhik 

katakn cantik dekat gmbaq nie . cepat2 !!

Tengok la ayah aku dok sibuk bakar ayam 2 kakak aku ja menyebok lebih .
hahahah dya mmg kaki penyebok la . abaikan gmbaq dya . :3


Post aku kali nie ada gmbaq . Hahahah . Apa yang aku nak gitau ialah aku gembira sngat malam 2 . Bestla makan2 dengan adik-beradik mak aku . Sepupu2 ak . Bukan senang kami nak buat makan2 macm nie . Setahun sekali pon susah . Nie sebab cuti raya cina . Saudara mara balik kampung . So, tunggu apa lagi kita on ja la . 


Gambaq tuan punya blog msti ada jugak la . ahahaha ... opss lupa 
plak nak letak gmbaq tok wan aku .


haaa nie la tok wan aku . tengok tu sedang kusyuk menikmati hidangan 
nasi tomato air tangan mak aku tau ,


gambaq dengan mama kesayangan pon ttp kena letak tau , 
love u mom muahhh banyak2 <3


Hahaha aku rasa dah banyak gmbaq aku letak nie . Lain kali aku ceta lain tau . See you next time . Babye !
                        



Saturday, 9 February 2013

teman :3

luahan hati tini at 3:32 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Selamat petang !! Hikhik .. gedik disitu :3 Biarlah ada aku kesah ! Lebih baik ada teman tapi mesra daripada ada pkwe/boyfriend/teman lelaki or everything la . Bagi aku biarlah kita kawan untuk selamanya . Orang yg kapel tak semestinya akn sampai ke jinjang pelamin . Susahkn bla kapel ! First mmg la sweet bunyinya . Tapi bila dah lama semakin bosan jadinya . Betoi ka tdak ? Nnti bila break mst susah nk jd kwan mcm dulu balik . Tak best la mcm 2 ... Tak mau tak mau !! Jngan jadi mcm 2 tau . Hikhik :3

Kenapa latiba2 aku termasok tajuk nie . Aku tak pernah alami lagi lah . Tapi aku selalu nmpak bila kapel then break pastu dah tak ckap . Kenapa ? Aku pon tertanya-tanya jugak . Sedangkan suami isteri yg bercerai pon boleh bercakap lagi ni kan baru break ja pon . Gegeh la !! Ego sungguh . Perluka ada istilah kapel 2 . Benci aku dengaq . Aishh !! Emo sungguh la aku nie . Tak la aku tak suka la ada orng layan pompuan mcm 2 . Aku pon pompuan jugak . Aku fham mcm mna rasa dpermainkn . Sakit sungguh rasanya :( 

Aku lebih suka tengok org yg teman tapi mesra . Belajaq bersama , selalu msj , selalu chat best la tngok org mcm 2 . Hepi ja !! Tak payah ada perasaan cemburu . Klau suka pon pendam ja tak payah habaq jadi kwan untuk selama-lamanya . Setiap org berlainan caranya . Sesetengah suka bila nmpk pasangan kapel . Kata mereka sweet la . Jalan pegang tangan . Balik sekolah sekali . Yang paling best kelas sekali apa lagi eye contact la dlm kelas . Usha pon tak lepas . Sesetengah org menyampah tengok . Mcm nak menunjuk ja yg depa 2 romantik . 

Ok nie blog aku . So ikut suka aku nk tulih apa . Tak dak sapa boleh halang ok ! Aku bolah tulis apa yang aku nak  tulis . Ok la dah penat tulih . bye2 :3

Saturday, 26 January 2013

be strong man !

luahan hati tini at 11:15 am
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

Nmpak tak tajuk kat atas 2 ? Haha .. be strong man ! Actually be strong girl ! Saja nak gedik letak man . Haa .. nie kata2 kwan aku kat aku . Ok ! sebanqnya kembaq aku yg kata cm 2 kat aku . Jangan slah sangka tau bukan kembaq yg real , kembaq perangai serupa (nak dekat serupa ) Back to story ->> Aku dapat dugaan yg besaq sngat ari tu . Buntu aku memikirkan . Hahaha .. Ceh x leh belah la ayat ! 

Sebenaqnya masalah tu x besaq sngat pon . Maybe boleh sakit otak ja kot kesannya . Hahaha .. Ala kembaq aku ja yg gegeh ( jngan marah tau ika ! ) Tapi tq la selalu bagi aku semangat dikala aku sedih and perlukan tempat untuk berkongsi . Ckap pasai kembaq nie tertarik plak untuk ak story about her . Toeng2 ...

Hahaha .. best la ada kembaq yg tak serupa tapi agak sama la perangai 2 . Entah sebab pa kami terpanggey diri kami nie kembaq . Haha dya nie selalu fham perasaan aku . Wlaupon kdang2 dya agak lambat untuk mengetahuinya .Tapi aku ttp akan hbaq kt dya . Kami dua kuat gossippp tau ! Jaga2 silap hari bulan kami pula yg digossipkan . Huahuahuahua .. Kadang2 klau dya nmpk ak x hepi dya mst akn tnya . " wey hang awat fatini ? cetala kat aku . awat ag x hepi ari nie . macam sedih ja . habaq la pasaipa " Haaa mcm 2 la dya ckap kt aku 
( lebih kurang la ayat dya ) . Dya tetap akn tnya aku wlaupon kadang2 aku bohong sbb pa kesedihan aku tu . Kadang2 aku cakap ak ok ja . Tapi klau mmg aku x dapt pendam sorang2 aku akn hbaq jgak kt dya . 

Hahaha best la kwan dgan dya . Sebelom ni aku tak pernah serapat nie dngan dya . Wlaupon kami satu kelas . Start fom 2 . Kami mola la rapat . Pi mana2 pon bersama . Hahaha .. Nk buat jahat pon bersma . Dan yang paling best selalu keluaq klas . Masok lam klas lambat . Hahaha itulah kerja kami dua . Tapi kami tak pernah ada kes yg terok la . Fly ka ? ponteng klas ka ? buli org ka ? Hhaha kami nakal ja . Kami tak jahat laa .. Hehehe ..
Haaa ... Satu lagi kami selalu tidoq lam klas . Best gilar ! Maybe smpai dapat mimpi pa ? Hahhaa .. Entah la . Tapi naik fom 3 nie dah berubah almaklumlah nak pmr katakan . Be strong man ! Hahaha .. lawak la bla pikiaq balik . Kelakar plak jadinya . 

Hurm .. nmpknya aku dah lari tajuk nie . Lain tajuk lain yang aku ceritakan . Bhahahaha .. Whateverlah blog aku ikut suka la nak ceta pasai apa . Tak masok exam pon ! Rasanya dah panjang lebaq ceta aku nie . Hahhaa ..
don't forget it ! Be strong man ! ;) Aku mnx maaf aku xdak  gmbaq terbaru dngan dya . So , xleh letak la . :( 

Friday, 25 January 2013

tragedi december :'(

luahan hati tini at 11:32 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum

30.12.2012 tarikh yg aku x dpat nk lupakan (maybe). Satu tragedi menimpa aku n ayah aku . Nak tahu apa ?
Haa meh  sini chek nk ceta . Kisahnya bermula mcm nie ...

Hari Ahad aku p sekolah sbb da program kembali ke sekolah . Ok cm biasa , masok klas baru , dpat kwan yg dari klas len . Dpat cikgu baru . Gotong-royong bersihkn kelas . Everythings la . Lpas habis bersih klas bole balik la . Ok ! Ayah aku mai ambik aku kt sekolah . Time 2 hujan tapi x lebat la . Ayah aku drive carefully smpai rumah . Haa .. time nk kona masok kwasan rumah aku tu secara x sedar ada sebiji motor belah keta ayah aku . Time 2 aku x sedaq apa2 pon . Mata aku terpejam lpas terdengaq bunyi yg ngeri sngat . Kuat sngat bunyi 2 . Macam nk luruh jantung ak . 

Pastu aku bukak mata . Sebaik ja ak bukak mata aku tengok penuh serpihan cermin atas kaki aku . Ya Allah baru aku sedaq yg aku kemalangan . Aku rasa nak nangis ja time tu . Aku x tahu nak buat pa . Aku panggey nma ayah aku lpas aku nmpk bnyak cermin pecah dlam keta  . Ayah aku soh aku keluaq . Bila aku cuba bukak pintu 2 , pintu tu x leh dibuka , tersepit . Aku x dak pilihan lain aku keluaq ikot pintu belakang . Alhamdulillah aku ngan ayah aku selamat . Cumanya penunggang moto 2 yang agak terok . Apa yg aku nmpk bla ak keluaq dari keta , darah penunggang moto 2 . Ya Allah mcm nk pengsan aku tngok darah 2 . Lembut lutut jadinya . 

Kereta aku remok terok belah aku duduk . Nasib baek la cermin 2 x masok dlam mata aku . Alhamdulillah !
Semua nie salah penunggang 2 . Dya x nmpk ayah aku bagi signal nk kona . So , apalagi dya langgar laa keta ayah aku . Aku nangis bla tngok keta 2 . Terok sngat rupa dya . Esoknya 31.12.2012 , aku daftar msok asrama . Aku buntu sngat . Mcam na nk p asrma dengan keadaan keta yg mcm nie . Nak wat cmna , kena pergi naik keta 2 juga la . Dh x dak pilihan lain .Ayah aku buat polis report . Dan sekarang keta 2 dok di ICU . Dlam wat kritikal la .  Terok sngat rosak kat bahagian pintu . So , disbbkan x dak keta buat sementara nie , pergi mna2 pon kena naik motor la . Aku balik asarama pon kena naik motor jugak . Tak sngka naik motor best . Kena angin segar . Maybe  keta ayah aku dah siap dibaiki . Insyaallah dah bole p ambik hari Ahad nie .

Disebabkan kejadian 2 . Aku takot untuk naik keta . Aku jadi fobia . Aku berdoa sngat kejadian nie tak akn berlaku dah  . Amin ! Aku tahu Allah sentiasa ada dikala hambanya memerlukanNya . Aku x akan pernah lupa tarikh nie  . Be strong ! Always pray to ALLAH !

2013 :)

luahan hati tini at 8:24 pm
Reactions: 
0 pujian buat saya
assalamualaikum



Happy New Year ! 
Hahaha lmbatlah ak nie , new year dh berlalu bnyak minggu dah . Kuahkuahkuah ... Nk wat cmna sentiasa busy . Aku kan dok di asrama , x sempat la nk update pasai taun baru . Heheheh .. sorry ok ? Btw ak ttp akan update . Terbukti lah nie aku tengah update tentang 2013 . Actually tak dak yg menarik untuk diceritakn tentang 2013 nie . Apa yg aku tahu , aku ialah " CANDIDATE PMR " . Oh My God ! Aku tak sanggop !! Haaa ... tu la Fatini jngan main2 dlam pelajaran ! Bila nk Pmr baru takot . Masok taun nie baru nak menggatai study betoi2 . Dua tahun yg lalu , tak mau plak study elok2 . Manusia macam ni lah perangainya . Bila susah baru ingat , bila senang ketawa besar tak ingat apa yg akn terjadi kelak . ( aku kata kat diri sendiqi la nie ) huahuahua ...

Ok ! Aku sekarang dah masok sesi pagi . So , pagi2 kena bangun awal . Certeka koi bopa aku bangun . Haa .. pukoi 5 pagi . Pandai pon teka ! Hahaha .. awai kan aku bangun . Ya la , nk mandi lagi , nak seterika baju lagi . Hurmm .. macam 2 la kehidupan asrama . Kena berdikari . Bukannya da 'bibik' kat hostel 2 .Tapi sekolah sesi pagi menbuatkan aku lebih cerdas . Hahaha dah tak bopa mengatuk dlam klas . ( mengatuk juga la )
Semangat kot klau sekolah pagi . Rasa selesa ja nk belajaq pagi2 . Sejuk ja . Bayu pagi lah katakan . :)

Sbnaqnya banyak lagi story . Tapi aku lupa lah . Umoq pon dah semakin tua . Huahuahua .. xdak la mengarot ja . Aku nie mmg bnyak menagrot sejak kebelakangan nie . Abaikan !! Hurm .. aku dah tak tahu nak story apa dah . Otak aku beku untuk menyampaikn cerita dlam blog aku nie . Heheheh ... 
Tak pa tak pa .. masa masih bnyak lagi . Lain kali aku update len . See you again  ;) 


Animated  Sparkly Love Heart
 

ORDINARY PERSON Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos